Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε ότι 83.650 άνθρωποι έχουν φθάσει στην Ιταλία διά θαλάσσης μέχρι στιγμής φέτος, αριθμός αυξημένος κατά σχεδόν 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στην πλειονότητά τους, οι άνθρωποι αυτοί αναχώρησαν από τις ακτές της Λιβύης.
Αυστρία: Στρατό στα σύνορα για την καταπολέμηση προσφυγικών ροών
Το ενδεχόμενο να αναπτύξει στρατιώτες στα σύνορα της με την Ιταλία εξετάζει η Αυστρία σε περίπτωση που συνεχιστεί η αυξημένη έλευση προσφύγων, όπως διεμήνυσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ .
«Αναμένω ότι οι έλεγχοι στα σύνορα και μια αποστολή αρωγής (των ένοπλων δυνάμεων) πολύ σύντομα θα είναι κάτι επιβεβλημένο», σημείωσε ο υπουργός. Τα μέτρα αυτά θα είναι «απολύτως απαραίτητα εάν η συρροή στην Ιταλία δεν επιβραδυνθεί» είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Krone, ήδη 750 στρατιώτες και τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα διατίθενται για να σταλούν στην περιοχή των συνόρων το Σαββατοκύριακο.
«Δεν είναι ρεαλιστικό να θεωρούμε ότι η Ιταλία έχει την ευθύνη να χειρίζεται τις αφίξεις όλων» αυτών των μεταναστών, σημείωσε ο Βενσάν Κοσετέλ, ο ειδικός απεσταλμένος της UNHCR για την περιοχή της κεντρικής Μεσογείου.
Σε χρειαζόμαστε
Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις
Πολιτική Σχολιασμού