«Μας ενδιαφέρει κάθε είδους βιογραφικό που σχετίζεται με τις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική, από κρυπτομαθηματικούς έως σούπερ σπασίκλες», δήλωσε ο Σαρλ Μορό, επικεφαλής της διοίκησης της Γενικής Διεύθυνσης Εξωτερικής Ασφάλειας (DGSE).
«Σήμερα οι υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών αναζητούν νεοσύλλεκτους σε μια ολοένα και πιο ανοικτή και ανταγωνιστική αγορά όπου πρέπει να ανταγωνιστούν με μεγάλους βιομηχανικούς ομίλους και νεοφυείς εταιρίες προκειμένου να προσελκύσουν ανθρώπους με υψηλού επιπέδου προσόντα» προσθέτει ο Μορό, «του οποίου οι αρμοδιότητες περιλαμβάνουν και την εποπτεία των προσλήψεων».
Ωστόσο η DGSE αναγνωρίζει πως είναι δύσκολό να βρεθούν άτομα με εξειδίκευση στα ρωσικά και τα κινέζικα καθώς και στα αραβικά υποστηρίζοντας πως «δεν ήταν εύκολο με τα αραβικά και τα φαρσί, αλλά είναι μια εντελώς άλλη ιστορία με διαλέκτους όπως τα ταματσέκ».