Σύμφωνα με το CNBC, ο Λευκός Οίκος αναφέρει σε ανακοίνωση του πως δεν πρόκειται «να κάτσει με δεμένα χέρια ενώ η Βενεζουέλα καταρρέει» και χαρακτηρίζει για ακόμα μια φορά δικτάτορα τον Μαδούρο. «Η δικτατορία Μαδούρο στερεί από τον λαό της Βενεζουέλας φαγητό και φάρμακα, ενώ φυλακίζει τη δημοκρατικά εκλεγμένη αντιπολίτευση».

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ υπέγραψε «νέες, σκληρές οικονομικές κυρώσεις ενάντια στη δικτατορία της Βενεζουέλας». Οι κυρώσεις σχετίζονται με τα κρατικά ομόλογα της χώρας και την κρατική πετρελαϊκή εταιρία. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε βάρος οκτώ αξιωματούχων της Βενεζουέλας που διαδραμάτισαν ρόλο στη συγκρότηση της Συντακτικής Συνέλευσης.

Ο Τραμπ έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα. «Έχουμε στρατεύματα σε όλο τον κόσμο σε μέρη που βρίσκονται πολύ μακριά. Η Βενεζουέλα δεν είναι τόσο μακριά και ο λαός υποφέρει και άνθρωποι πεθαίνουν. Έχουμε πολλές επιλογές για την Βενεζουέλα, ανάμεσα σε αυτές και μια πιθανή στρατιωτική επιλογή αν κριθεί αναγκαίο. Δεν μιλάμε για αυτό, αλλά μια στρατιωτική επιχείρηση, μια στρατιωτική επιλογή, είναι σίγουρα κάτι που θα μπορούσαμε να επιδιώξουμε».