Στους 33 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου στη Βομβάη την Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της οικονομικής πρωτεύουσας της Ινδίας.
Συγκεκριμένα, 22 άνδρες, 8 γυναίκες και 3 παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν το τετραώροφο κτίριο, που βρισκόταν στη συνοικία Μπεντί Μπαζάαρ στο κέντρο της Βομβάης, κατέρρευσε το πρωί της Πέμπτης περίπου στις 08:40 τοπική ώρα.
«Τη νύχτα ανασύραμε 15 πτώματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 33», δήλωσε ο Τανάτζι Κάμπλε εκπρόσωπος της πόλης της Μουμπάι.
Το κτίριο Μπεντί Μπαζάαρπου κατέρρευσε ήταν ηλικίας σχεδόν 120 ετών και επρόκειτο να κατεδαφιστεί στο πλαίσιο ενός μεγάλου σχεδίου αστικής ανάπλασης της συνοικίας . «Τα περισσότερα κτίρια του Μπεντί Μπαζάαρ είναι παλιά και σε κακή κατάσταση.
Ζούμε μέσα στον φόβο ότι θα καταρρεύσουν όταν έρθει ο μουσώνας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 63χρονος Μοχάμεντ Σαΐχ, ένας κάτοικος της περιοχής.