Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές, δεν υπάρχει κάποιος σοβαρά τραυματισμένος. Οι αρχές περιγράφουν το περιστατικό ως σύγκρουση, ενώ το κίνητρο της ενέργειας βρίσκεται υπό διερεύνηση, με το περιστατικό να μην αντιμετωπίζεται προς το παρόν ως τρομοκρατικό χτύπημα.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ένα σοβαρό περιστατικό συνέβη έξω από τους χώρους του, καθώς και ότι συνεργάζεται με την αστυνομία. Τα μέτρα ασφάλειας ενισχύθηκαν στην περιοχή γύρω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.


Τα μέτρα ασφάλειας ενισχύονται στην περιοχή γύρω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, ενώ φτάνουν συνεχώς περιπολικά της αστυνομίας. Ρεπόρτερ του BBC που βρισκόταν τη στιγμή εκείνη έξω από το Μουσείο, είπε ότι είδε ένα αυτοκίνητο  να έχει διαγώνια πορεία και να οδεύει προς το πεζοδρόμιο. «Είδα και πλήθος κόσμου να έχει μαζευτεί γύρω από ένα ή δύο άτομα που ήταν πεσμένοι στο πεζοδρόμιο».

Η ίδια τόνισε ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ήρθαν άμεσα στο σημείο, ενώ υπήρξε και ελικόπτερο και ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τραυματία, χωρίς όμως να φαίνεται αν ο τραυματισμός ήταν σοβαρός.