Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, που επικαλείται πηγές της Ουάσινγκτον, ο Τραμπ δεν είναι σίγουρος για το αν ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον θα παραμείνει στη θέση του, τονίζοντας πως κάποιοι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν στηρίζουν την ατζέντα του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Ξεκαθάρισε πως παρά τις όποιες πιέσεις μπορεί να δεχτεί για την εξωτερική πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ, η γνώμη του είναι αυτή που θα επικρατήσει. «Αυτό που μετρά είναι η δική μου άποψη. Είναι η μοναδική άποψη που μετρά γιατί στο τέλος εγώ θα κληθώ να πάρω τις αποφάσεις»», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το αν σκοπεύει να κρατήσει στη θέση του τον Ρεξ Τίλερσον, απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε να δηλώσει ότι «είναι κάτι που θα δούμε στο μέλλον. Ακόμα δεν ξέρω».  Ο πρόεδρος του συμβουλίου εξωτερικών υποθέσεων, Ρίτσαρντ Χάας, δήλωσε πως δεν είναι θέμα προσώπου αλλά επιτυχής εξωτερικής πολιτικής. «Δεν είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά τον Ρεξ Τίλερσον, είναι θέμα που αφορά και τον όποιο διάδοχο του. Αν ο πρόεδρος δεν είναι αποφασισμένος να πετύχει ο υπουργός Εξωτερικών, τότε αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».