Ξεκίνησε η διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Γερμανία με χιλιάδες ακτιβιστές, πολιτικούς και διπλωμάτες να έχουν συγκεντρωθεί έτσι ώστε να συζητήσουν την εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
 
Η Διάσκεψη εγκαινιάστηκε την Δευτέρα από τον Φρανκ Μπαϊνιμαράμα, πρωθυπουργό των νησιών Φίτζι, που υφίστανται ήδη τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ενώ αναμένεται να διαρκέσει δύο βδομάδες.  Μέχρι 25.000 άτομα αναμένεται να παρευρεθούν στις διεθνείς συνομιλίες. Τα κράτη που θεωρούνται βασικά σε αυτές τις συζητήσεις είναι η Κίνα, η Ινδία, Εσθονία, Περού, Ισημερινός, Ιράν, Αιθιοπία και Μαλδίβες.
 
Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι διαπραγματευτές θα επικεντρωθούν στην κατάργηση κάποιων από τις τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας του 2015, η οποία αποσκοπεί στον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη.
 
Οι υπό επεξεργασία κανονισμοί περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την υιοθέτηση διεθνών προτύπων για τον τρόπο μέτρησης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
 
Υπενθυμίζεται ότι η σύνοδος διεξάγεται στη σκιά των ανακοινώσεων του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποσυρθεί από τη συμφωνία, εάν αυτή δεν αλλάξει. Οι ΗΠΑ θα αντιπροσωπεύονται στη διάσκεψη από τον υφυπουργό Πολιτικών Υποθέσεων, Τόμας Σάνον.