Ενώ τα σκάνδαλα που βαραίνουν την εικόνα της γερμανικής εταιρείας δεν έχουν εξαφανιστεί από το προσκήνιο, η Volkswagen προσπαθεί στις ΗΠΑ να πείσει τους Αμερικανούς ότι αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία και τονίζει πως για να το επιτύχει καταβάλλει υψηλές αποζημιώσεις σε κατόχους οχημάτων της και παράλληλα δίνει γενναία κίνητρα σε πιθανούς πελάτες.
 
Τη Δευτέρα 15.374 κάτοχοι αυτοκινήτων VW κατέθεσαν αγωγή κατά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Πρωτοδικείο του Μπράουνσβαϊκ, παρά το γεγονός ότι η γερμανική δικαιοσύνη δεν προβλέπει ομαδικές αγωγές όπως αυτές στις ΗΠΑ. 
 
Το αμερικανικό δικηγορικό γραφείο Hausfeld ίδρυσε την Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης financialright GmbH, στην οποία οι 15.000 πελάτες παραχώρησαν τις αξιώσεις τους. Έτσι είναι η ΕΠΕ, η οποία διεκδικεί τώρα δικαστικά από την VW συνολικά αποζημιώσεις πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ. Προς το παρόν πάντως το αρμόδιο δικαστήριο εξετάζει αν θα κάνει δεκτή την ομαδική αγωγή.
 
Στη Γερμανία αντίθετα, οι κάτοχοι ενός VW πρέπει να αρκεστούν σε μια δωρεάν αναβάθμιση του λογισμικού. Τους τελευταίους μήνες ωστόσο χιλιάδες Γερμανοί προσέφυγαν στη γερμανική δικαιοσύνη κατά της πανίσχυρης VW ζητώντας αποζημιώσεις.
 
Η Volkswagen αναμένεται να βρεθεί σύντομα αντιμέτωπη και με διεκδικήσεις μετόχων της, οι οποίοι κατηγορούν την αυτοκινητοβιομηχανία ότι λόγω της καθυστερημένης ενημέρωσης για το σκάνδαλο Dieselgate τον Σεπτέμβριο του 2015 με τις μετοχές της πέφτουν όλο και συνεχώς.