Σε τηλεοπτική ομιλία ο Χασάν Νασράλα δήλωσε, ότι η παραίτηση του Χαρίρι ήταν μια ” Σαουδική παρέμβαση” στην πολιτική του Λιβάνου και κάλεσε τον Χαρίρι να επιστρέψει στον Λίβανο. Δήλωσε επίσης, ότι η κυβέρνηση του Λιβάνου εξακολουθεί να είναι νόμιμη και δεν παραιτήθηκε.

Ο Νασράλα προσπαθεί να ηρεμίσει την κατάσταση, μετά την κλιμάκωση της Σαουδικής Αραβίας εναντίον του «προστάτη» της Χεζμπολάχ, Ιράν. Η παραίτηση του πρωθυπουργού Χαρίριαπό τη Σαουδική Αραβία την περασμένη εβδομάδα θεωρήθηκε ως κίνηση του Ριάντ για να πάρει τον ανταγωνισμό του με το Ιράν, στον Λίβανο.

Πολλοί φοβούνται ότι η κλιμάκωση θα ανοίξει το δρόμο για το Ισραήλ να χτυπήσει εναντίον της Χεζμπολάχ, κατά της οποίας το Ισραήλ έχει πολλούς πολέμους. Ο Νασράλα προειδοποίησε το Ισραήλ για «εσφαλμένο υπολογισμό» ή «εκμετάλλευση της κατάστασης».

Ο Νασράλα δήλωσε, ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να σκεφτεί «ότι είμαστε ταραγμένοι. Όχι, απολύτως όχι. Σήμερα είμαστε πιο σίγουροι και αισθάνονται ισχυρότεροι απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή».