Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων στην Ευρωβουλή, ο Μ. Ντράγκι δήλωσε πως στην τρίτη αξιολόγηση του τρίτου ελληνικού μνημονίου «έχουν γίνει πολλά, πρέπει όμως να ολοκληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα». Εκτίμησε πως αυτό αναμένεται να συμβεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. «Μόνο δύο προαπαιτούμενα απομένουν, το Ελληνικό και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες».

Αναφερόμενος στο θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, δήλωσε πως θα πρέπει να διασφαλιστεί η συνεχής και απρόσκοπτη υλοποίηση τους. «Χρειάζεται αξιολόγηση για να επιβεβαιωθεί ότι θα υπάρχει συνεχής και απρόσκοπτη υλοποίηση χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Αυτό αναμένεται να γίνει στις αρχές Μαρτίου από τους θεσμούς που θα έχουν λάβει επιπλέον στοιχεία από τις ελληνικές αρχές».

Υποστήριξε ότι δεν έχουν γίνει νέες συζητήσεις για την επιβολή νέου μνημονίου στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι αντικείμενο της ΕΚΤ, αλλά του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESΜ) και της Κομισιόν.