Παρουσιάστηκε ο Ρώσος δημοσιογράφος, Αρκάντι Μπαμπτσένκο, ο οποίος είχε ανακοινωθεί από την αστυνομία ότι δολοφονήθηκε την Τρίτη από άγνωστο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημοσιογράφου, ο ίδιος σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, είχε στήσει το θάνατο του με σκοπό να μην δολοφονηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας. Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι έλαβαν πληροφορίες σχετικά με τη ρωσική ανάμειξη και προσπάθησαν να αποτρέψουν τη δολοφονία.

 
Σύμφωνα με τον Independent, ο Ρώσος δημοσιογράφος παρουσιάστηκε την Τετάρτη σε συνέντευξη τύπου, δηλώνοντας ότι «η δουλειά έγινε και είμαι ακόμη ζωντανός» και απολογήθηκε προς τους φίλους και την οικογένεια του τονίζοντας ότι «δεν υπήρχε άλλος τρόπος». Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία είχε ανακοίνωσε πως ο Α. Μπαμπτσένκο δολοφονήθηκε από άγνωστο, ο οποίος τον πυροβόλησε στην πλάτη, την ώρα που πήγαινε να αγοράσει ψωμί και ενώ η σύζυγός του ήταν στο μπάνιο. Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε εκπνεύσει ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο.
 
Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, Βασίλη Γκρίτσακ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο δημοσιογράφος προσποιήθηκε το θάνατο του για να καταλάβουν οι μυστικές υπηρεσίες ποιος θέλει να τον σκοτώσει. Επιπλέον, βουλευτής της Ουκρανίας υπογράμμισε ότι «η επιχείρηση στέφθηκε από επιτυχία καθώς ο δράστης και ο ιθύνον νους της δολοφονίας του δημοσιογράφου βρίσκονται προφυλακιστέοι». Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας, Γιούρι Λουτσένκο, αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά του δράστη, ο οποίος δεν πρόλαβε να δολοφονήσει τον δημοσιογράφο, μίλησε για έναν Ουκρανό πολίτη που είχε στρατολογηθεί στη Ρωσία με σκοπό να πραγματοποιήσει την εν λόγω δολοφονία. 
 
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανακοίνωση του υπογράμμισε την ευχαρίστηση που ο Μπαμπτσένκο ήταν ζωντανός, ενώ κατηγόρησε την Ουκρανία ότι κάνει προπαγάνδα κατά της Ρωσίας. Επιπλέον, υψηλόβαθμο στέλεχος του κοινοβουλίου της Ρωσίας, σύγκρινε τις πράξεις της Ουκρανίας με τις κατηγορίες του Ηνωμένου Βασιλείου που κατηγορούσε τη Μόσχα ότι βρίσκονταν πίσω από τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα Σεργκει Σκριπάλ και της κόρης του.
 
Σύμφωνα με τον Guardian, άξιο αναφοράς είναι ότι τα τελευταία χρόνια ο Μπαμπτσένκο έχει ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση της Ρωσίας, επικρίνοντας την απόφαση του προέδρου της να προσαρτήσει την Κριμαία αλλά και την υποστήριξη που πρόσφερε η Ρωσία στους αυτονομιστές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Σημειώνεται ότι το 2017 ο Μπαμπτσένκο έφυγε από τη Ρωσία δηλώνοντας πως πρόκειται για μία χώρα «όπου δεν νιώθω πλέον ασφαλής».  
 
Η Telegraph σε δημοσίευμα της σημειώνει, ότι ο Μπαμπτσένκο επικρίθηκε για αυτή του την πράξη από άλλους δημοσιογράφους οι οποίοι θεώρησαν ότι υπονομεύει το επάγγελμα, θέτοντας άλλους συναδέλφους σε κίνδυνο σε περίπτωση επανάληψης ψευδών ειδήσεων, όπως ο θάνατος του.