«Οριστικά και αμετάκλητα δεν πρόκειται να αναγνωριστούν αυθαίρετα σε δάση και αιγιαλούς» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Γιώργος Σταθάκης αναφορικά με την ψήφιση τροπολογίας από την Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη για τα αυθαίρετα. «Το ΥΠΕΝ μπορεί να προχωρά στην έκδοση πράξης κατεδάφισης, χωρίς να αφαιρείται η αρμοδιότητα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση» πρόσθεσε.
«Δεν κάνουμε βήμα πίσω» υποστηρίζει ο Σταθάκης για τα αυθαίρετα
«Οριστικά και αμετάκλητα δεν πρόκειται να αναγνωριστούν αυθαίρετα σε δάση και αιγιαλούς» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Γιώργος Σταθάκης αναφορικά με την ψήφιση τροπολογίας από την Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη για τα αυθαίρετα. «Το ΥΠΕΝ μπορεί να προχωρά στην έκδοση πράξης κατεδάφισης, χωρίς να αφαιρείται η αρμοδιότητα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση» πρόσθεσε.
Menelaos Myrillas / SOOC
Στην τροπολογία για τα αυθαίρετα αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Γιώργος Σταθάκης, η οποία ψηφίστηκε την Τετάρτη από την Ολομέλεια.
Για την τροπολογία του ΥΠΕΝ για τα αυθαίρετα τόνισε ότι «είναι πολύ θετικό ότι η τροπολογία έτυχε ευρείας συναίνεσης στη Βουλή. Ψήφισαν όλα τα κόμματα να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής για άλλους λόγους το κάθε κόμμα, συνεπώς είναι μια πολιτική απόφαση επιβεβλημένη. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε βήμα πίσω. Θα προχωρήσουμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μία από τις κακοδαιμονίες της ελληνικής κοινωνίας, η οποία πλέον έχει περιοριστεί, καθώς οι 9 στους 10 Έλληνες χτίζουν νόμιμα»
Με τη χθεσινή τροπολογία, οι διαδικασίες παρεμβάσεων επιταχύνονται για τις περιοχές που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες λόγω πυρκαγιάς, ετοιμόρροπα κτίρια, αυθαίρετες περιφράξεις που βρίσκονται σε απόσταση 500μ από τον αιγιαλό και σε ρέματα, πρόσθεσε δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οριστικά και αμετάκλητα δεν πρόκειται να αναγνωριστούν αυθαίρετα σε δάση και αιγιαλούς».
«Η αποκεντρωμένη διοίκηση έφθανε στο σημείο μιας τελεσίδικης απόφασης για κτίσματα εξόφθαλμα αυθαίρετα σε δάσος ή παραλία σε 15 χρόνια. Αυτή τη διαδικασία αλλάξαμε με τον νόμο για το δομημένο περιβάλλον. Μεταβατικά και μέχρι την πλήρη ενεργοποίηση του νέου θεσμού των Παρατηρητηρίων Δόμησης, το ΥΠΕΝ μπορεί να προχωρά στην έκδοση πράξης κατεδάφισης, χωρίς να αφαιρείται η αρμοδιότητα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Οι δυνατότητές της ενισχύονται, για παράδειγμα αποκτά το δικαίωμα για απευθείας ανάθεση μέχρι το πόσο των 135.000 ευρώ, και περιορίζουν πολύ τον χρόνο που χρειάζεται για να προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις. Αυτό που έπαιρνε διαδικασία έξι μηνών, σήμερα μπορεί να γίνει σε τρεις εβδομάδες» κατέληξε.
Σε χρειαζόμαστε
Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
3 Σχόλια
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις
Πολιτική Σχολιασμού