Ο Κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984» τόνισε πως για τη ΔΕΗ δεν φτάνουν μόνο τα ταμειακά μέτρα, χρειάζονται και διαρθρωτικά. «Ένα από τα διαρθρωτικά μέτρα είναι και ο ΔΕΔΔΗΕ, που πέρυσι ήταν ζημιογόνος 14 εκατομμύρια». Συνέχισε λέγοντας πως «θα μεταφερθούν περιουσιακά στοιχεία που είναι τώρα στη ΔΕΗ και θα πάνε στον ΔΕΔΔΗΕ. Θα αποκαλυφθεί μία κρυμμένη περιουσία που σήμερα, μέσα στη μαύρη εικόνα της ΔΕΗ, δεν φαίνεται. Θα πάνε στον χωριστό ΔΕΔΔΗΕ, που είναι οι κολώνες διανομής, τα δίκτυα που φέρνουν το ρεύμα σπίτι μας. Κι αφού προχωρήσει αυτός ο μετασχηματισμός, μέσα σε κάποιο ικανό χρονικό διάστημα που θα μας πουν και οι σύμβουλοι, θα κάνουμε μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ. Έτσι ώστε να βάλει η ΔΕΗ χρήματα στα ταμεία της, τα οποία είναι υπεραναγκαία».
Για τον ΑΔΜΗΕ σημείωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει περαιτέρω ιδιωτικοποίηση, που σημαίνει ότι θα πουληθεί ένα επιπλέον ποσοστό από το 51% που κατέχει σήμερα το Δημόσιο άμεσα και έμμεσα. Επανέλαβε πως το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ που παρουσίασε στις προγραμματικές του δηλώσεις αφορά την κατάργηση των δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής (ΝΟΜΕ), οι οποίες όπως επισήμανε κόστισαν στη ΔΕΗ 600 εκατομμύρια ευρώ.
Τόνισε πως με τον τρόπο αυτό θα μπουν χρήματα στο ταμείο της ΔΕΗ, λόγω του ότι ο ΔΕΔΔΗΕ είναι θυγατρική της ΔΕΗ. «Άρα είναι ο καλύτερος τρόπος να ενισχύσεις αυτή την ώρα τη ρευστότητα της ΔΕΗ, που είναι στο παρά πέντε, και ταυτοχρόνως να προχωρήσει και μια διαρθρωτική αλλαγή στην αγορά ενέργειας».
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε πως «θα συνδυάσουμε τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια με τη μείωση του ΕΤΜΕΑΡ (σ.σ Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων, έτσι ώστε να εξισορροπήσουμε την όποια αναπροσαρμογή προς τα πάνω θα γίνει στους λογαριασμούς του ρεύματος. Άρα, τελικά, η ΔΕΗ με αυτό τον τρόπο θα βάλει παραπάνω λεφτά στα ταμεία της, ο καταναλωτής όμως τη ίδια στιγμή δεν θα βγάλει παραπάνω λεφτά από την τσέπη του».