Ο Πλεύρης θα αναλάβει τελικά την υπόθεση του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή μιλώντας σχετικά με εκκένωση καταλήψεων – στεγών προσφύγων και μεταναστών στα Εξάρχεια, αναφέρθηκε στην αστυνομία σαν «ηλεκτρική σκούπα» η οποία θα αναλάβει να καθαρίσει τη «σκόνη» και τα «σκουπίδια» από τα Εξάρχεια.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας χαρακτηρίζει ανθρώπους ως «σκουπίδια» και «σκόνη»

Μάλιστα η δημοσιογράφος της εκπομπής είχε πραγματοποιήσει μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει τον Σ. Μπαλάσκα αποδίδοντας τους χαρακτηρισμούς σε συμπεριφορές, ωστόσο ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι με την ενοχλητική «σκόνη» εννοεί τους πρόσφυγες και μετανάστες και ότι τον χαρακτηρισμό «σκουπίδια» τον αποδίδει στις αναρχικές συλλογικότητες των καταλήψεων στα Εξάρχεια. Για αυτές του τις δηλώσεις ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ θα περάσει από ΕΔΕ.

ΕΔΕ για τις μισάνθρωπες δηλώσεις εκπροσώπου της Αστυνομίας περί «σκόνης» και «σκουπιδιών»

Ο Σταύρος Μπαλάσκας ευχαρίστησε δημόσια τον Θάνο Πλεύρη με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook στην οποία έγραψε «θέλω να εκφράσω ένα δημόσιο ευχαριστώ στον καλό φίλο και εξαίρετο γνωστό ποινικολόγο βουλευτή Α αθηνων κύριο θάνο Πλεύρη ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση της ΕΔΕ μου και της παραπομπής της υπόθεσης στον εισαγγελέα από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10214329241080742&set=a.4352799294005&type=3&theater

Ο Θάνος Πλεύρης μετά από την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει προεκλογικά στα Εξάρχεια και την οποία βιντεοσκόπησε, φαίνεται ότι υποστηρίζει κάθε ενέργεια που υπόσχεται να «καθαρίσει» την περιοχή από τα ανεπιθύμητα στη Νέα Δημοκρατία στοιχεία, ακόμα και αν αυτό γίνεται με απάνθρωπο τρόπο ή χαρακτηρισμούς.