Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Έλενα», κάνοντας λόγο για αναίτιο κλείσιμο του Κέντρου Μαστού που εξυπηρετούσε δεκάδες χιλιάδες γυναίκες κάθε χρόνο, επί 45 χρόνια. Συγκεκριμένα, το Κέντρο προσφέρει υπηρεσίες σε περίπου 20.000 γυναίκες ετησίως, με αποτέλεσμα τις έντονες αντιδράσεις και στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως τόνισαν κατά τη διαμαρτυρία τους οι εργαζόμενοι, ένα τέτοιο λουκέτο θα έθετε σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων γυναικών, αφήνοντάς τες ακάλυπτες και αναγκασμένες να προστρέξουν σε ιδιωτικές κλινικές, ή να περιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε λίστες αναμονής άλλων δημόσιων νοσοκομείων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητα διενέργειας κρίσιμων εξετάσεων.

Το βράδυ της Παρασκευής, και ενώ το υπουργείο Υγείας βρισκόταν εκτεθειμένο και για την είδηση της αναστολής λειτουργίας του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσε τους πολίτες πως το Κέντρο Μαστού θα συνεχίσει τη λειτουργία του, προκαλώντας πλήθος ερωτηματικών για το ποιος έλαβε την προηγούμενη απόφαση εξαρχής.