Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o Ευ. Αποστολάκης ρωτήθηκε για τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις σε Έβρο και ανατολική Μεσόγειο και ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θα είναι μόνη της απέναντι σε ενδεχόμενη τουρκική πρόκληση και επίθεση, παρά τις συμμαχίες της με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Τουρκία «μας δοκιμάζει και κανείς δεν έχει δείξει ότι μπορεί να την εμποδίσει». Πρόσθεσε πως «χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα σε διπλωματικό κυρίως επίπεδο», επισημαίνοντας  ότι «πρέπει να δείξουμε ότι δεν θέλουμε να κάνουμε πίσω για λόγους ειρήνης και ησυχίας».

Η Τουρκία αδιαφορεί για το ελληνικό διάβημα και συνεχίζει τις παράνομες δραστηριότητες στην αν. Μεσόγειο

Ισχυρίστηκε ότι ένα πιθανό θερμό επεισόδιο από πλευράς Τουρκίας, ο κ. Αποστολάκης υποστήριξε πως κάτι τέτοιο δεν είναι προς το συμφέρον του Ερντογάν. «Όσο η δουλειά του γίνεται με τις διπλωματικές του κινήσεις, με τις συμμαχίες του, με τους εκβιασμούς και με τα ψέματα που λέει για το διεθνές δίκαιο δεν χρειάζεται να κάνει θερμό επεισόδιο. Το θερμό επεισόδιο έχει άλλα θέματα» ανέφερε ο πρώην υπουργός.

«Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο» υποστηρίζει η κυβέρνηση για τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις