«Χρειάζεται τώρα να θέσουμε τον επόμενο στρατηγικό στόχο -που μέχρι τώρα ήταν να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη- και να δούμε αυτό το τεράστιο εθνικό κεφάλαιο που έχουν δημιουργήσει οι θυσίες του ελληνικού λαού πώς μπορούμε να το προστατέψουμε και να μην το χαραμίσουμε στο βωμό μιας μυωπικής προσέγγισης που τείνει να επικρατήσει στο δρόμο προς τις εκλογές». 
 
«Υπάρχει ανεπάρκεια και αδυναμία των πολιτικών κομμάτων και ηγεσιών να μιλήσουν με ευθύ και ειλικρινή τρόπο και να πουν στον κόσμο τι ακριβώς συμβαίνει ώστε να οδηγηθούμε στην οριστική έξοδο από την κρίση, στην αυτόνομη Ελλάδα και στην αποκατάσταση της εθνικής ανεξαρτησίας. Αυτός είναι ο σύγχρονος πατριωτισμός».
 
«Τώρα πρέπει να δούμε ποια είναι η νέα προοπτική που μπορούμε να διανοίξουμε για τη χώρα μέσα στην Ευρώπη, που είναι η μοναδική επιλογή, η μόνη υπεύθυνη, ρεαλιστική και ασφαλής στρατηγική. Να μετατρέψουμε το Μνημόνιο σε μια ενδογενή εθνική στρατηγική που θα μας επιτρέπει να αποκτήσουμε ξανά την θέση μας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Να το μετατρέψουμε σε ένα ισχυρό μοχλό για να αποκτήσει η Ελλάδα προοπτική, ασφάλεια και σταθερότητα», πρόσθεσε εξηγώντας ότι «ασφάλεια σημαίνει προστασία απέναντι στο έγκλημα, οικονομική και κοινωνική ασφάλεια, ανάσχεση της ύφεσης για να μπορείς να ξαναποκτήσεις ελπίδα, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη»