Με πλειοψηφία 3 έναντι 2 έγινε δεκτή από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία μειώθηκε δραστικά στα 13 χρόνια κάθειρξη η ποινή του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Παρόλα αυτά, η απόφαση λόγω της ισχυρής μειοψηφίας που είχε την άποψη πως δεν πρέπει να αναιρεθεί και σωστά αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό στον αστυνομικό βάση του νέου Ποινικού Κώδικα, δεν οδηγεί αυτομάτως σε νέα δίκη αλλά θα κριθεί οριστικά από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.
Στον ολομέλεια του Αρείου Πάγου οδηγείται η απόφαση σχετικά με τη μείωση της ποινής του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή, με ψήφους 3 έναντι 2, την αναίρεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά της απόφασης του Εφετείου, με την οποία μειώθηκε στα 13 χρόνια κάθειρξη η ποινή του Επ. Κορκονέα.
Παρόλα αυτά, λόγω της ισχυρής μειοψηφίας το ζήτημα θα κριθεί οριστικά από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.
«Στον αέρα» το ελαφρυντικό που έσπασε τα ισόβια του Κορκονέα