Το 26% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι «συμφωνεί πλήρως» και το 36% ότι «συμφωνεί». Συνολικά το ποσοστό όσων συμφωνούν φθάνει το 62%.
 
Αντίθετα, το 23% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι διαφωνεί, ενώ μόλις το 8% είπε ότι απορρίπτει εντελώς την απόφαση.
 
Στο ερώτημα ποιο θεωρεί ότι θα είναι το αποτέλεσμα της μερικής εθνικοποίησης για την οικονομία της χώρας, το 49% εκτίμησε ότι θα είναι θετικό, όμως σχεδόν ίσο ποσοστό, το 47%, εκτίμησε ότι θα βλάψει την εικόνα της Αργεντινής στο εξωτερικό.
 
Στην πρωτεύουσα, μόλις το 49% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της απόφασης, στην οποία εναντιώθηκε ο δεξιός δήμαρχος Μαουρίτσιο Μάκρι. Ο δήμαρχος προανήγγειλε ότι οι βουλευτές του κόμματός του θα ψηφίσουν εναντίον του μέτρου όταν αυτό τεθεί σε ψηφοφορία στο Κογκρέσο της χώρας.
 
Οι θετικές γνώμες αυξάνονται στο 66% σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου τέσσερις στους δέκα είπαν ότι συμφωνούν πλήρως με την μερική εθνικοποίηση.
 
Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1.115 ενηλίκων, με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε 40 πόλεις της Αργεντινής.
 
Ο Ισπανός υπουργός Βιομηχανίας Χοσέ Μανουέλ Σόρια γνωστοποίησε, με δηλώσεις του στη συντηρητική εφημερίδα ABC, ότι η Μαδρίτη πρόκειται να λάβει νέα μέτρα εναντίον της Αργεντινής.
 
Την Παρασκευή, η Μαδρίτη ανακοίνωσε ως πρώτο μέτρο αντιποίνων τον περιορισμό των εισαγωγών βιοντίζελ από την Αργεντινή.
 
Η Κίρσνερ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το κράτος της Αργεντινής θα ανακτήσει τον έλεγχο της εταιρείας YPF, το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της οποίας είχε η Repsol (57,4%), με το κράτος και τις επαρχίες της Αργεντινής να αποκτούν πλέον το 51%