Η Daily Telegraph εκτιμά ότι το υψηλό ποσοστό της Λε Πεν δείχνει τη δυσαρέσκεια των Γάλλων πολιτών για τις επιδόσεις και το στιλ του Νικολά Σαρκοζί στην προεδρία. Σχολιάζει επίσης ότι επισκιάζει τη νίκη των Σοσιαλιστών.
 
«Σοκ στα θεμέλια της γαλλικής πολιτικής», χαρακτηρίζει το ποσοστό της Λε Πεν η εφημερίδα Ιndependent. Για «σοκ» κάνουν λόγο και οι Financial Times.
 
Οι Τimes προβλέπουν ήττα για τον κ. Σαρκοζί, καθώς σημειώνουν ότι η προσπάθεια να πείσει τους ψηφοφόρους της άκρας δεξιάς να τον στηρίξουν δεν είναι εύκολη. Στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα επισημαίνει ότι η διαφαινόμενη επικράτηση Ολάντ, το αβέβαιο αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα και του δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία δημιουργούν συνθήκες κλονισμού της ευρωπαϊκής ηγεσίας ως προς το χειρισμό της οικονομικής κρίσης και απειλούν με «πολιτικό κενό».
 
Το BBC σχολιάζει ότι ο Φρανσουά Ολάντ είναι σαφώς σε ευνοϊκότερη θέση έχοντας τον έλεγχο των κεντρώων ψηφοφόρων, ενώ ο Νικολά Σαρκοζί πρέπει να στραφεί πιο πολύ προς τη δεξιά αν θέλει να πετύχει την ανατροπή.