
«Έχουμε την ίδια ευαισθησία. Εγώ είμαι μια μέση ελληνική οικογένεια, κι εσείς. Έχουμε τις ίδιες αυξήσεις» τόνισε ο υπουργός, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στο τι μισθό λαμβάνει ο υπουργός σε σχέση με έναν εργαζόμενο σε μία δομή, μιλώντας μαζί του με εκείνον να του λέει πόσο τον πλήττουν οι αυξήσεις στα αγαθά πια. Εν συνεχεία ο Άδωνις Γεωργιάδης ακολουθώντας τη γνωστή του τακτική των συγκρίσεων με άλλες χώρες, συνέκρινε τη χώρα με την Ιταλία, με τον οικογενειάρχη να του απαντά «ναι, όμως τι μισθούς παίρνουν στην Ιταλία;».
«Τον μήνα έδινα 450 ευρώ για τρόφιμα και τώρα πήγαμε στα 600. Για βενζίνη την εβδομάδα δίναμε 30 ευρώ και πήγαμε στα 50. Για το φυσικό αέριο πέρυσι το καλοκαίρι πλήρωσα 35 ευρώ μόνο για να ζεσταίνω νερό και τώρα 58. Για ρεύμα πέρυσι 80 και φέτος 124,60 ευρώ. Έχω εισόδημα μαζί με τη γυναίκα μου κάτω από 20.000 ευρώ. Η σύζυγος δουλεύει στο ΚΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη κι εγώ είμαι θεραπευτής στο Κέντρο Ιθάκης» είπε μιλώντας στον ANT1 οικογενειάρχης 5μελούς οικογένειας. «Δε μπορείτε να κάνετε σύγκριση με πέρυσι» επέμενε να του φωνάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Πέρυσι είχαμε πανδημία» του λέει με τον άνθρωπο να του απαντά απελπισμένα «και τι να κάνω; Εγώ να λύσω το παγκόσμιο πρόβλημα;».
«Έχουμε την ίδια ευαισθησία. Εγώ είμαι μια μέση ελληνική οικογένεια, κι εσείς. Έχουμε τις ίδιες αυξήσεις» τόνισε ο υπουργός, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στο τι μισθό λαμβάνει ο υπουργός σε σχέση με έναν εργαζόμενο σε μία δομή. Είπε μάλιστα θρασύτατα πως «είμαστε στην ίδια βάρκα». Εν συνεχεία ο Άδωνις Γεωργιάδης ακολουθώντας τη γνωστή του τακτική των συγκρίσεων με άλλες χώρες, συνέκρινε τη χώρα με την Ιταλία, με τον οικογενειάρχη να του απαντά «ναι, όμως τι μισθούς παίρνουν στην Ιταλία;».
Σε ότι αφορά τις παρελάσεις, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η βούληση είναι να πραγματοποιηθούν, αλλά είναι λογικό να υπάρχουν ενδοιασμοί για τις περιοχές που τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι επιβαρυμένα. Σχολιάζοντας τους θανάτους στη χώρα μας από επιπλοκές του κορονοϊού σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είπε ότι τον τελευταίο καιρό τα ποσοστά είναι όντως αυξημένα κι αυτό οφείλεται στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα μας που κυμαίνεται περίπου στο 65%, ενώ για παράδειγμα στις χώρες της βόρειας Ευρώπης ξεπερνάει το 90%.
Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν αποζημιώσεις και μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από τα μέτρα που λαμβάνονται σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, το απέκλεισε λέγοντας πως η οικονομία δεν θα αντέξει έναν νέο γύρο παροχών. Τόνισε δε ότι την ουσιαστική ευθύνη για την κατάσταση αυτή, την έχουν όσοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν. Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως όσο η ανάπτυξη προχωράει, με αυτούς τους ρυθμούς, τότε η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να εξετάσει κι άλλα μέτρα μείωσης της φορολογίας και ανακούφισης των πολιτών.
Το νομοσχέδιο είναι σωστό και προωθεί την ισότητα των δύο φύλων.
Όχι δεν προωθεί καμία ισότητα όταν η συνεπιμέλεια είναι υποχρεωτική, δηλαδή αναγκαστική. Οι απλές περιπτώσεις είναι αν π.χ. ο ένας γονέας δεν θέλει να έχει επαφή με το παιδί του θα τον εξαναγκάζει το δικαστήριο ενώ θα ήταν καλύτερο για την ψυχολογία του παιδιού να μην έχει την επιμέλεια του ένας άνθρωπος που δεν ενδιαφέρεται για αυτό. Οι χειρότερες περιπτώσεις που θα έρθουν με αυτό το νομοσχέδιο είναι όταν ο ένας γονιός είναι κακοποιητικός και ενώ θα πρέπει να έχει απομακρυνθεί από το οικογενειακό περιβάλλον θα απολαμβάνει την συνεπιμέλεια μέχρι και αν καταδικαστεί αμετάκλητα από το εξαιρετικά αργό δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα. Αυτό το νομοσχέδιο είναι δημιούργημα ενός άρρωστου ανθρώπου.
στην ευρωπη πως το κανουν ρε πουστη μου και εχουν λυσει τετοιου ειδους θεματα και εμεις κρυβομαστε πισω απο την ταλιμπανικη αποψη οτι η γυναικα πρεπει να ειναι στο σπιτι ε;;;
μαλλον θεωρουμε την ισοτητα οπου μας βολευει ε;;;
Στην Ευρώπη γενικά δεν το έχουν λύσει. Σε κάποιες χώρες ναι, κυρίως γιατί η κουλτούρα είναι διαφορετική και ο κόσμος λιγότερο ούγκανα. Δεν βλέπουν τα παιδιά σαν μέσο για να εκβιάσουν μετά το πέρας του αποτυχημένου γάμου/σχέσης είτε στερώντας χρόνο, είτε μην πληρώνοντας διατροφή.
Δεν είπα ποτέ ότι η γυναίκα πρέπει να μένει στο σπίτι, ούτε να έχει υποχρεωτικά την επιμέλεια του παιδιού. Ιδανικά θα υπάρχει συνεπιμέλεια με ισόποσο χρόνο και στους δύο γονείς ή ακόμα καλύτερα ό,τι αποφασίσουν ότι είναι καλύτερο οι ίδιοι για την οικογένεια τους. Αυτό βέβαια προυποθέτει και οι δύο να είναι ενήλικες νοητικά το οποίο δεν το βλέπεις ιδιαίτερα στην Ελληνική κοινωνία. Επίσης προυποθέτει συζήτηση και συναίνεση για ένα υγιές περιβάλλον ανατροφής του παιδιού.
Αυτό το νομοσχέδιο ΔΕΝ μιλάει για συναίνεση ούτε την ευννοεί. Αναγκαστικά θα υπάρχει συνεπιμέλεια και το παιδί θα πρέπει να περνάει το 1/3 του χρόνου του ακόμα και με γονείς που είναι κακοποιητικοί ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ. Αν ένα παιδί το βιάσει ο γονιός του και το καταγγείλει δεν αλλάζει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Θα πρέπει να περνάει το 1/3 του χρόνου του ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ μέχρι αυτός ο γονέας να καταδικαστεί ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ από το δικαστήριο. Αμετάκλητα καταδικάζει ΜΟΝΟ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ, μια διαδικασία που μπορεί να πάρει μέχρι και 10ετια.
Για ποια ισότητα μου μιλάς; Εδώ θα αναγκάζουν τα θύματα να είναι με τους θύτες. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα ήθελε να περάσει κάτι τέτοιο. Μόνο πραγματικά άρρωστοι άνθρωποι σαν τον Λιγνάδη.
Το δσ της ΠΕΔΑ το αποφασισε, οχι ολοι οι δημοι της Αττικης. Και εξ οσων γνωριζουμε, το νομοσχεδιο δεν διατασσει καμια "υποχρεωτικη συνεπιμελεια".
Την υποχρεωτικη συνεπιμελεια την εφεραν στον προσκηνιο καποιοι αριστοι κακοποιητες κολληταρια των καθαρματων της ΝΔ...ειπαν ευκαρια ειναι μιας που κυβερνουν τα καθικια να αποκτησουμε ισα δικαιωματα με οσους κακοποιήσαμε...Φυσικα και η υποχρεωτικη συνεπιμέλεια καταργείται ευκολα γιατι αυτο ειναι το ΗΘΙΚΟ σε αυτην την περιπτωση.