«Τον μήνα έδινα 450 ευρώ για τρόφιμα και τώρα πήγαμε στα 600. Για βενζίνη την εβδομάδα δίναμε 30 ευρώ και πήγαμε στα 50. Για το φυσικό αέριο πέρυσι το καλοκαίρι πλήρωσα 35 ευρώ μόνο για να ζεσταίνω νερό και τώρα 58. Για ρεύμα πέρυσι 80 και φέτος 124,60 ευρώ. Έχω εισόδημα μαζί με τη γυναίκα μου κάτω από 20.000 ευρώ. Η σύζυγος δουλεύει στο ΚΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη κι εγώ είμαι θεραπευτής στο Κέντρο Ιθάκης» είπε μιλώντας στον ANT1 οικογενειάρχης 5μελούς οικογένειας. «Δε μπορείτε να κάνετε σύγκριση με πέρυσι» επέμενε να του φωνάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Πέρυσι είχαμε πανδημία» του λέει με τον άνθρωπο να του απαντά απελπισμένα «και τι να κάνω; Εγώ να λύσω το παγκόσμιο πρόβλημα;».

«Έχουμε την ίδια ευαισθησία. Εγώ είμαι μια μέση ελληνική οικογένεια, κι εσείς. Έχουμε τις ίδιες αυξήσεις» τόνισε ο υπουργός, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στο τι μισθό λαμβάνει ο υπουργός σε σχέση με έναν εργαζόμενο σε μία δομή. Είπε μάλιστα θρασύτατα πως «είμαστε στην ίδια βάρκα». Εν συνεχεία ο Άδωνις Γεωργιάδης ακολουθώντας τη γνωστή του τακτική των συγκρίσεων με άλλες χώρες, συνέκρινε τη χώρα με την Ιταλία, με τον οικογενειάρχη να του απαντά «ναι, όμως τι μισθούς παίρνουν στην Ιταλία;».

Σε ότι αφορά τις παρελάσεις, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η βούληση είναι να πραγματοποιηθούν, αλλά είναι λογικό να υπάρχουν ενδοιασμοί για τις περιοχές που τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι επιβαρυμένα.  Σχολιάζοντας τους θανάτους στη χώρα μας από επιπλοκές του κορονοϊού σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είπε ότι τον τελευταίο καιρό τα ποσοστά είναι όντως αυξημένα κι αυτό οφείλεται στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα μας που κυμαίνεται περίπου στο 65%, ενώ για παράδειγμα στις χώρες της βόρειας Ευρώπης ξεπερνάει το 90%.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν αποζημιώσεις και μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από τα μέτρα που λαμβάνονται σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, το απέκλεισε λέγοντας πως η οικονομία δεν θα αντέξει έναν νέο γύρο παροχών. Τόνισε δε ότι την ουσιαστική ευθύνη για την κατάσταση αυτή, την έχουν όσοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν. Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως όσο η ανάπτυξη προχωράει, με αυτούς τους ρυθμούς, τότε η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να εξετάσει κι άλλα μέτρα μείωσης της φορολογίας και ανακούφισης των πολιτών.