
Ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΦΠΑ σε σειρά προϊόντων για την αναχαίτιση της ακρίβειας, άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.
Μιλώντας στο Mega, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο που βρίσκεται υπό διερεύνηση προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση δια της φοροελάφρυνσης σε ορισμένα είδη προϊόντων και να αναχαιτιστεί το πληθωριστικό κύμα που βιώνει η χώρα.
«Έχουμε βάλει μια άσκηση στο καλάθι της νοικοκυράς για να δούμε που πρόκειται να κυμανθεί τους επόμενους μήνες. Δουλεύουμε για να δούμε που πρόκειται να έχουμε το επόμενο διάστημα λογικά τις μεγαλύτερες αυξήσεις για να δούμε και αυτό το θέμα, αν γίνεται δια της φορολογίας να παρέμβουμε σε ορισμένα είδη έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε αυτό το αναπόφευκτο πληθωριστικό κύμα», δήλωσε.
«Είναι ανοικτό το ενδεχόμενο για αυτό το μέτρο, αν δούμε ότι οι αυξήσεις είναι υπερβολικές, να πάρουμε επιπλέον μέτρα για να ελέγξουμε το κύμα της ακρίβειας. Σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά είναι πάνω από αυτό το θέμα, όπως σε όλα. Δεν έχουμε αφήσει κανέναν μόνο του και κανέναν στην τύχη του… Κάνουμε την άσκηση για το καλάθι της νοικοκυράς για να εξετάσουμε τα μέτρα τα οποία μπορούμε να πάρουμε, για να το κάνουμε αυτό λιγότερο οδυνηρό. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι επόμενοι 2 με 3 μήνες θα είναι δύσκολοι στον τομέα της ακρίβειας», πρόσθεσε.
Να θυμίσουμε ότι τη Δευτέρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των σουπερμάρκετ για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα ενώ θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη και με τους μεγάλους προμηθευτές, δηλαδή κατά βάση με τις μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων, εν όψει και των ανακοινώσεων από την ΕΛΣΤΑΤ.
Στις 13 Ιανουαρίου, αναμένονται οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου 2021 και εκεί θα υπάρχει ένα σαφές στίγμα για την πορεία των τιμών. Στο μεταξύ όμως, όπως είπε και ο υπουργός, οι καταναλωτές βρίσκονται ήδη ενώπιον ενός νέου κύκλου ανατιμήσεων, το οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί η κυβέρνηση.
Με βάση πάντως όσα αναφέρθηκαν στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη και μετέφερε και ο ίδιος ο υπουργός στο MEGA, οι αλυσίδες λιανικής και οι προμηθευτές το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να απορροφήσουν, όσο μπορούσαν. τις αυξήσεις, που κυρίως προέρχονται από την εκτόξευση των πρώτων υλών και την ενέργεια, ενώ τα περιθώρια να απορροφήσουν περαιτέρω αυξήσεις έχουν εξαντληθεί, ειδικά λόγω του ενεργειακού κόστους, που σε επίπεδο λειτουργικών εξόδων για τα σούπερ μάρκετ φτάνει το 20% του συνολικού κοστολογίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της αγοράς, ανέφεραν χθες στην τηλεδιάσκεψη, ότι πλέον έχει τριπλασιαστεί το κόστος ενέργειας και γι αυτό ζήτησαν να παραταθεί το μέτρο της κρατικής επιδότησης της ενέργειας και τους επόμενους μήνες του έτους ενώ παράλληλα έθεσαν το θέμα των πρώτων υλών π.χ. την αύξηση στο αλουμίνιο κατά 45% που επιβαρύνει το κόστος των συσκευασιών, την αύξηση του πετρελαίου κατά 45% που εκτινάσσει το κόστος των μεταφορικών, αλλά και την απογείωση των τιμών φυσικού αερίου.
Μέτρα στήριξης
Αναφορά έκανε ο υπουργός και στα υφιστάμενα μέτρα στήριξης κατά της διασποράς του κορονοϊού. Εξήγησε ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει για τα μέτρα στήριξης ανάλογα με το διάστημα που οι επιχειρήσεις επηρεάστηκαν από την απαγόρευση της μουσικής και από το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας. Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση θα επαναξιολογήσει την επιδημιολογική κατάσταση για να αποφασίσει αν θα αρθούν τα μέτρα που θέτουν περιορισμούς στις επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα είπε: «είχαμε μια σύσκεψη για τα μέτρα. Θα έχουμε σε δύο μέρες πάλι αφού δούμε την επιδημιολογική κατάσταση. Θα ήταν ευχής έργον αν θα μπορούσαμε να άρουμε τα μέτρα κυρίως της απαγόρευσης της μουσικής και του ωραρίου με την λήξη της τωρινής περιόδου, δηλαδή την 16η Ιανουαρίου. Αν αυτό θα είναι εφικτό ή αν θα πρέπει να παραταθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, θα είναι κάτι που θα ξέρουμε μέσα σε αυτήν την εβδομάδα ανάλογα της επιδημιολογικής εικόνας που έχουμε τις επόμενες δύο ημέρες. Αναλόγως της απόφασης που θα λάβουμε για αυτό το μέτρο, θα εξαρτηθούν μετά και τα μέτρα στήριξης στις πληττόμενες επιχειρήσεις».
Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άντε γαμήσου ρε μουνόπανο. Ούτε ο αέρας που ανασαίνεις δεν σου αξίζει, ξεφτιλισμένε.
και μια παλια δηλωση καραμανλη στο σκαι : "όσοι χρησιμοποιούν το Μετρό χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο θα πρέπει να νιώθουν αποβράσματα και τζαμπατζήδες" η ευγενεια του μονο ξεπερνουσε την ευαισθησια του
Ενώ ένα 19χρονο παιδί είχε πεθάνει επειδή δεν είχε 1,5 ευρώ, μην το ξεχνάς.
Όταν ήμασταν δημοτικό, περνούσαμε πάντα απο το σπίτι του Καραμανλή για τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς. Ήταν κοντά στην οδό Μεραρχίας (νυν Κωνσταντίνου Καραμανλή) και θυμάμαι ότι η πόρτα άνοιγε πάντα και ο καθένας έπαιρνε ένα τάλιρο αδιακρίτως. Στα σκαλοπάτια του ορόφου υπήρχε σειρά αναμονής για το πεντάρικο. Τα κάλαντα τα τραγουδούσες μπαίνοντας μες το σπίτι για να νιώσεις ευπρόσδεκτος.
Μέχρι και τα καλαντα ήταν μέρος της διαφήμισής του. Λέγαμε με χαρά στους δικούς μας πως πήραμε ένα τάλιρο καθείς και χαιρόμασταν και εμείς οι ίδιοι για την απλοχεριά τους. Η καλή εικόνα είναι το παν και φρόντιζαν να ξοδεύουν το απαραίτητο χρήμα γι αυτή. Με τον καιρό και τα αλλεπάλληλα μιντιακά πλυντήρια θα αναστηλωθεί κι αυτή. Στα Σέρρας ήδη απ' ό,τι φαίνεται δεν μας καίγεται καρφί...
Μπράβο για την ειλικρίνεια σου, σε τιμά ειλικρινά.
Θρασίμι!! Εχει ο καιρός γυρίσματα. Ισως να ξεσπάσει η οργή μια μέρα.
Αμήν..
Γαμώ το σοι σου ιησουΐτη καραμανλάκο, βρωμεροί και τρισάθλιοι πολιτικάντηδες, χωρίς τσίπα, χωρίς αιδώ, όλα στο βωμό του κέρδους και του προσωπικού εγώ, με τη σκατοφάρα σας αντάμα, και γαμώ το σοι όλων εκείνων που είναι συνένοχοι μαζί σου που σε ξαναψήφισαν και δε σ' έστειλαν στο διάολο
Φίλε μου Ιωάννη αν είσαι ανήψι του ΕΘΝΑΡΧΙΔΗ ΤΟΥΣ, ή ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΊΔΗΣ στην κοπάνα για ΓΑΛΛΊΑ, τούτοι δώθε γίνανε όλοι δισεκατομυριούχοι!! Θυμήσου και τον έτερον ΠΑΝΎΒΛΑΚΑ ανηψιόν ΛΙΆΠΗ,υπουργός μεταφορών με την Τζιπάρα, και τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας!!! Πόση μίζα πήρε ο καδρονόμυαλος, με τα τραίνα και βαγόνια,που πληρώσαμε μετρητοίς, και ήτανε μεγαλύτερα από τις ράγες?! Φασιστοδεξιά πσεκασμένα ηλίθια ζόμπι, δαγκωτό δεξιά, γ.τ φύτρα σας!! Υ.Γ Μην μου τα πρήξετε με ΣΥΡΙΖΟ και Λοιπά Σκύβαλα, εδώ στην Αποικία ΓΑΜΗΜΈΝΟΙ ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ!! Μόνο ΚΟΥΤΆΛΑ, και ΕΘΝΟΠΡΟΔΌΤΕΣ!!
Η προσωπική του οδύνη, λέει , τον οδήγησαν στην άμεση παραίτηση. Και ήταν τόση η οδύνη του, που αποφάσισε να συνεχίσει το βουλευτιλίκι για το καλό της κοινωνίας. Όχι, βέβαια, για να μη χάσει τη θέση του και τα προνόμια του.
Υποθέτω ότι η σκέψη του, που «δεν θα φύγει ποτέ από τους 57» σκοτωμένους είναι πάνω κάτω : «φτου που να πάρει, δε μπορούσαν να πάνε να σκοτωθούν επί κυβέρνησης σύριζα»; Από αυτή πηγάζει η οδύνη του.
Ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν όρια στην απληστία. τώρα μας έμαθε ότι αυτό ισχύει και για τον κυνισμό και την υποκρισία του Καραμανλή.
Μπορεί να αποφάσισε να συνεχίσει το βουλευτιλίκι αλλά και κάποιοι συμφώνησαν με αυτό, ψηφίζοντας τον 1ο και καλύτερο στην περιφέρειά του. Δεν ήταν από μόνος του αυτοκράτορας, τον κάνανε οι ραγιάδες.
Αν δεν είχε αυτό το επίθετο τώρα μπορεί να ήταν και φυλακή.
Πάντα οι ραγιάδες με βάση τη βλακεία τους, το φόβο τους, την αδιαφορία τους, κτλ, φτιάχνουν τους αυτοκράτορες. Αν οι ραγιάδες μαζεύονταν και άρχιζαν στις φάπες και στο δούλεμα το κάθε καθίκι που αυτοανακυρήσσεται αυτοκράτορας, δεν θα υπήρχαν τέτοιοι.
Ντροπή.
Μαλακα παλιοκαριολη αλήτη μουνοπανο γαμω το μουνι που σε ξέρναγε και όλους που σε ψήφισαν.
Πως σου πάει το πένθος Κώστα μου.
Για κατι τετοιους θα επρεπε να υπαρχει ο θεσμος των γκουλαγκ, αφου ειναι κουραδομηχανες και πλεον αμετανοητοι δολοφονοι, αφου πηρε στο λαιμο του 57 ψυχες και το μονο που τον νοιαζει είναι τα προνομια και η καρεκλα, ας πηγαινε καπου εκτος κοινωνιας να σπαει πετρες για κανα δρόμο να κανει και κατι χρήσιμο στην θλιβερη του ζωη.
Επιτρέπεται να βρίσω;
απορώ πως και δεν το έχεις κάνει ακόμα
Ρίχτα του ΓΑΜΗΜΈΝΟΥ!!
Κλαψ κλαψ κλαψ, όχι πια δάκρυα μόνο οργή.
Φλούφλη, γ.τ φύτρα σου, αν υπήρχε ένας με 1 γραμμάριο Αρχίδια, από τους τέτοιους, θα ήσουν από το επόμενο δευτερόλεπτο του ΚΡΑΤΙΚΟΎ ΕΓΚΛΉΜΑΤΟΣ στο κελί!! 210 Κομματόσκυλα επίσημα στα ΤΡΑΊΝΑ από τας ΣΈΡΡΑΣ, ΚΑΡΓΙΟΛΆΚΟ!!
Τεράστιο θράσος να κάνει δηλώσεις o ψεύτης.
Αυτός που είχε την ευθύνη, να μην συμβεί ατύχημα.
Διακρίνω μια στεναχώρια η μου φαίνεται;
Μη σου πω δύο..
Αντε και...
You fucking cunt!!!
Αυτές ακριβώς οι αναρτήσεις εμένα με προτρέπουν σε βία
Άντε και γαμήσου ρε κουράδα.
Αντίστοιχης βαρύτητας ήταν και η δήλωση του δροσερού:
"Θα είμαστε δίπλα στον αγώνα των οικογενειών για Δικαιοσύνη"
https://www.cnn.gr/politiki/story/407822/kasselakis-gia-tempi-tha-eimaste-dipla-ston-agona-ton-oikogeneion-gia-dikaiosyni
Όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει: "απο πλευράς μας δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα!"