Άγρια κόντρα ξέσπασε στον τηλεοπτικό αέρα του «Kontra» και λίγο πριν τη λήξη της εκπομπής της Νατάσσας Γιάμαλη. Στο τηλεοπτικό πάνελ, φιλοξενήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος μερικά λεπτά πριν την αποφώνηση και στα πλαίσια έντονης διαφωνίας για τη διαχείριση του τομέα της υγείας από την κυβέρνηση της ΝΔ, αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα Δωρεάν Ελέγχου του μαστού, με τη δημοσιογράφο να παρεμβαίνει και να τον καλεί «να μην ανοίξει αυτή τη συζήτηση», αλλά και με τον πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Πάνο Βλάχο να τονίζει «κ. Οικονόμου είστε εκτεθειμένος, αναφέρεστε σε προγράμματα που λειτουργούσαν ήδη και τα έλεγε η μακαρίτισσα η Φώφη Γεννηματά και εμπαίζετε τον κόσμο».

Η δημοσιογράφος ανέφερε στον Βασίλη Οικονόμου ότι γνωρίζει πολύ καλά το ζήτημα, με τον ίδιο να την διαψεύδει προκλητικά λέγοντάς της ότι «δεν το ξέρει το θέμα». «Κ. Οικονόμου εκτείθεστε», επέμεινε η δημοσιογράφος και συνέχισε λέγοντας «Το 2017 η Γεννηματά μαζί με γυναίκες βουλεύτριες από όλα τα κόμματα ζήτησε από τον τότε Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό να τεθεί ζήτημα για καθολικές δωρεάν μαστογραφίες για τις γυναίκες». Ο Βασίλης Οικονόμου τη διέκοψε λέγοντας ότι το πρόγραμμα το υλοποίησε η ΝΔ, με την Νατάσσα Γιάμαλη να τον διορθώνει: «Όχι. Το έκανε ο Ξανθός και είχατε και το θράσος να ανεβάσετε το ηλικιακό όριο στα 50 ενώ ήταν από τα 40 και έπρεπε να κατέβει κι άλλο για τις γυναίκες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε».

Ο Βασίλης Οικονόμου, έχοντας πια στερέψει από επιχειρήματα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη δημοσιογράφο αποκαλώντας τη πολιτεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ. «Μην ταράζεστε τόσο πολύ. Προχθές εγκαινιάστηκε. Ντροπή; Τι κάνετε τώρα; Τον πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ κάνετε;», ρώτησε, με τη δημοσιογράφο να απαντά: «Όχι κάνω τη γυναίκα που μπορεί να νοσήσει και που είναι στην ηλικία που θα πρέπει αν θέλει να μπορεί να προστατευθεί. Λοιπόν, ντροπή, ντροπή σε εσάς που δεν σέβεστε ότι ως γυναίκα έχω παραπάνω γνώση του ζητήματος».