Eκπροσωπεί τρεις οικογένειες θυμάτων του δυστυχήματος και περιγράφει με ποιον τρόπο έχουν ενεργοποιηθεί όλοι οι μηχανισμοί συγκάλυψης, όπως υποστηρίζει.

«Έχουμε μπάζωμα του χώρου, παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, ο γιος του Ντογιάκου ήταν συνεργάτης του Καραμανλή, μιλάμε για μία οργιώδη διαπλοκή των εξουσιών, έμειναν στη θέση τους υψηλοί ιθύνοντες των εμπλεκομένων εταιρειών, ξεπλύθηκε εσκεμμένα και οργανωμένα ο Καραμανλής».

Αναφερόμενη στην εξαίρεσή της από την Εξεταστική, σχολιάζει: «στην Εξεταστική Επιτροπή, οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν είχαν καν την αυτοσυγκράτηση να μη βάλουν απέναντι τα θύματα».

«Στοχοποιώντας εμένα ομολόγησαν ότι οι οικογένειες των θυμάτων είναι εχθροί κι όποιοι τις υπερασπίζεται είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος». Η εξαίρεσή της δικαιολογήθηκε με γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, «ενός οργάνου το οποίο δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Έχει συμβουλευτικό ρόλο για υπηρεσιακά θέματα στη Βουλή. Αυτό το συμβούλιο αποτελείται από 9 μέλη και από αυτά, τα 2 έχουν εμπλοκή στην υπεράσπιση υψηλόβαθμου κατηγορούμενου για τα Τέμπη, πρώην διευθύνοντα συμβούλου και προέδρου Δ.Σ. του ΕΡΓΟΣΕ, κ. Χρήστου Βίνη. Εργαλειοποιήθηκε αυτό το συμβούλιο χωρίς αρμοδιότητα για να εξυπηρετηθεί η δική μου αποπομπή από μία επιτροπή που έχει ερευνητέο αντικείμενο».

Για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Ευρωπαική εισαγγελία κατά 23 προσώπων και την αμαρτωλή σύμβαση 717, η ίδια υπογράμμισε πως «είναι η απόλυτη επιβεβαίωση ότι υπάρχει κακούργημα και ότι θα έπρεπε να έχει συσταθεί προανακριτική επιτροπή». «Είναι το απόλυτο ξεμπρόστιασμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη κι όλων των μελών της Εξεταστικής που ανέκρουσε η ΝΔ και καταψήφισαν την ποινική διερεύνηση, ουσιαστικά προσπαθώντας να προστατεύσουν τους κ.κ. Καραμανλή, Σπίρτζη, Χρυσοχοΐδη, Χατζηδάκη, Μητσοτάκη. Έχει διαβιβαστεί και στη Βουλή η ίδια δικογραφία για τους υπουργούς, αυτή την οποία αρνήθηκαν και η οποία ζητούσε την ποινική διερεύνηση των κυβερνητικών, με προεξέχοντα τον κ. Βορίδη, που έχει κι αυτός διατελέσει υπουργός Μεταφορών και είναι ένα πρόσωπο που έσυρε τον χορό στη συγκάλυψη».