Διώξεις για 28 κακουργήματα και πλημμελήματα στους συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη
Σύμφωνα με την αστυνομία, στην εγκληματική οργάνωση που εξιχνιάσθηκε, μετέχουν συνολικά 160 άτομα, όλοι της Θύρας 7. Από αυτούς έχουν συλληφθεί οι 67, ενώ κατά τη δικογραφία η δράση τους ξεκινά από τις αρχές του 2019.
-Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (πέντε άτομα)
-Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
-Ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
-Ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
-Συνεργεία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
-Έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
-Ηθική αυτουργία στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
-Κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων με αφορμή αθλητική εκδήλωση.
-Ηθική αυτουργία στην κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο με αφορμή αθλητική εκδήλωση
-Εκβίαση με απειλής βλάβης της επιχείρησης άλλου κατά συναυτουργία κατά διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
-Ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή με αθλητικό υπόβαθρο.
-Διακεκριμένη βία κατά υπαλλήλων που διέτρεξαν σοβαρό κίνδυνο.
-Εμπρησμός από τον οποίο μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα κατά αθλητική εκδήλωση.
-Διατάραξη κοινής ειρήνης κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
-Φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
-Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά υπαλλήλων και μη.
-Βιαιοπραγία κατά άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
-Κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικής βλάβη κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
-Κατοχή βεγγαλικών και κροτίδων κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης .
-Κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.
-Κλοπή κατά συναυτουργία.
-Παράνομη οπλοκατοχή.
-παράνομη οπλοφορία.
*Οπλοχρησία κατά εξακολούθηση
-Παράνομη κατοχή κροτίδων.
-Προμήθεια κατοχή ναρκωτικών.
Όπως υποστηρίζεται στη δικογραφία, συγκεκριμένα πρόσωπα, από τη ΘΥΡΑ 7, που αυτοαποκαλούνται «οργανωμένοι» είχαν συγκροτήσει ομάδα με σκοπό την τέλεση αδικημάτων. Όπως επισημαίνεται στη δικογραφία «εντοπίστηκαν και οικονομικά οφέλη συνδεόμενα με τη δράση ορισμένων τουλάχιστον εκ των μελών της οργάνωσης».
Στη δικογραφία προσδιορίζεται τόσο ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Λυγγερίδη- που έχει ήδη ομολογήσει ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα και έχει προφυλακισθεί- όσο και οι ηθικοί αυτουργοί της.
Σύμφωνα με τη δικογραφία οκτώ μέλη της οργάνωσης είναι ο στενός ηγετικός πυρήνας. Μάλιστα, οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν ή είχαν υπαλληλική σχέση είτε με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, είτε με τον δήμο Πειραιά.