Στην ανάρτηση του ξεκινάει τονίζοντας ότι «μετά τον διασυρμό της χώρας σε μια σειρά από διεθνή μέσα και τις αντιδράσεις που υπάρχουν η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να τους βγάλει όλους τρελούς. Η 6η μερα βαφτίζεται «έκτακτη μέρα» και η απάτη συνεχίζεται».

«Όπως τονίσαμε από την πρώτη στιγμή οι ρυθμίσεις του υπουργείου ανοίγουν την όρεξη για ακόμα περισσότερα» δηλώνει και πληροφορεί ότι «χαρακτηριστικά από τις 1.671 αιτήσεις από παραρτήματα επιχειρήσεων σχετικά με το 6μερο, τυπικά καλύπτονται μόνο τα 291».

«Την ίδια στιγμή το πρόστιμο για παράνομη απασχόληση για την 6η μερα κοστίζει λιγότερο από ότι αν δηλωθεί κανονικά η εργασία» εξηγεί στην συνέχεια.
Έτσι, καταλήγει, ότι «τα παραπάνω δεν μπορούν να διορθωθούν με μία καλύτερα γραμμένη διάταξη. Η κυβέρνηση έφερε μία ρύθμιση για να κάνει δώρο τη μείωση του εργατικού κόστους στον ΣΕΒ. Αυτή η διάταξη πρέπει να καταργηθεί. Ειδικά όταν έχουμε φτάσει να καταγράφουμε ρεκόρ στα θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα, με έναν νεκρό κάθε δυο μέρες για το 2023».
Τέλος, δεσμεύεται ότι «η Νέα Αριστερά θα επανέλθει στην Βουλή για το συγκεκριμένο ζήτημα, το υπουργείο δεν μπορεί να κρύβεται».