Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί πληγείσες περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Η αρχή θα γίνει από τη Φαρκαδόνα, ενώ στο Μουζάκι και στον Παλαμά θα γίνουν τα εγκαίνια των νέων Κέντρων Υγείας, με αυτό του Μουζακίου να έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του εδώ και μερικές εβδομάδες. Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί και στη Μεταμόρφωση.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην παρουσίαση αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία την Παρασκευή πήραν «πράσινο φως» από την κυβερνητική επιτροπή συμβάσεων στρατηγικής σημασίας υπό την προεδρία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα. Στην υλοποίηση του σχεδίου με την ανάληψη των μελετών αναμένεται να συμμετάσχει η ολλανδική εταιρία HVA που έχει υποβάλλει σχετικές προσφορές, ενώ έχει εκπονήσει το ”master plan” για τη Θεσσαλία. Για την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών θα υπάρξει χρηματοδότηση και από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Τα έργα αφορούν στην επικαιροποίηση και αναβάθμιση παλαιότερων υφιστάμενων προ-μελετών για την αντιπλημμυρική θωράκιση και την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Θεσσαλία, καθώς και την έναρξη της κατασκευής της διώρυγας στην Γυρτώνη με σκοπό τη μεταφορά νερού στον ταμιευτήρα της Κάρλας. Θα προχωρήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο κρίσιμα φράγματα στο Μουζάκι, αλλά και στην Πύλη, ενώ η επικαιροποίηση μελετών κρίνεται απαραίτητη καθώς ήταν προγενέστερες της καταστροφής του Daniel. Παρέμβαση θα γίνει και στη Λίμνη Κάρλα, μεταξύ άλλων, με την επέκταση του θυροφράγματος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τα έργα στη Θεσσαλία εκτιμάται σε 32 έως 49 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους της μελέτης, ενώ η δωρεά της ΕΕΤ θα καλύψει το μελετητικό σκέλος και την έναρξη της κατασκευής της διώρυγας Γυρτώνης – Κάρλας.