Μια επιτόπια πηγή δήλωσε στο Anadolu Ajansi ότι η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στόχευσε ένα σημείο πώλησης ψωμιού στην Τζαμπάλια κοντά στο σχολείο του καταφυγίου. Ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός της Γάζας έχει οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις τροφίμων, καθαρού νερού και φαρμάκων, αφήνοντας μεγάλο μέρος της περιοχής σε ερείπια.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι «δεν θα υποκύψει στις πιέσεις», καθώς δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησής του απαιτώντας συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωση των αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα. Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς λέει ότι η «εμμονή» του Νετανιάχου στις ισραηλινές στρατιωτικές επιδρομές στη Γάζα – αντί για συμφωνία εκεχειρίας – σημαίνει ότι περισσότεροι αιχμάλωτοι «θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους μέσα σε φέρετρα».

Εντωμεταξύ, ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε στο Τουλκαρέμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αφού νωρίτερα χτύπησε με επιθέσεις drone σκοτώντοντας ένα 14χρονο αγόρι και ένα 16χρονο κορίτσι στην Τζενίν. Επιπλέον, πλάνα που αναρτήθηκαν στο Instagram που επαληθεύτηκαν από το Al Jazeera δείχνουν ιατρικές ομάδες να μεταφέρουν δημοσιογράφους που τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στην πόλη Καφρ Νταν, δυτικά της Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Issam Rimawi (@issam.rimawi)

Ακόμα, το πρακτορείο ειδήσεων Wafa αναφέρει ότι τέσσερις δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων δύο φωτογράφοι, τραυματίστηκαν ενώ κάλυπταν τις ενέργειες των ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή.