Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση των σχολείων και τις ελλείψεις στην εκπαίδευση, με τις κινητοποιήσεις να επεκτείνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Επεισόδια και προσαγωγές καταγράφηκαν, μεταξύ άλλων, στη Λυών, ενώ στο Παρίσι η ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων ήταν εμφανής από τις πρώτες απογευματινές ώρες.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, περίπου 200 εκπαιδευτικά ιδρύματα τελούσαν υπό κατάληψη την Τρίτη. Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ανέφεραν ότι στις κινητοποιήσεις συμμετείχε περίπου το 90% των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.
Παράλληλα, οι γαλλικές κυβερνητικές πηγές γνωστοποίησαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εσωτερικός έλεγχος για 36 περιπτώσεις καταγγελιών σχετικά με υπέρμετρη αστυνομική βία κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.
Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι η κατάσταση ενδέχεται να παραμείνει τεταμένη και την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, καθώς, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στις διαδηλώσεις αναμένεται να συμμετάσχουν και τα λεγόμενα «κίτρινα γιλέκα».
Την ίδια ώρα, το μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζομένων της Γαλλίας, η CGT, ανακοίνωσε ότι στις 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν απεργιακές κινητοποιήσεις ευρείας κλίμακας, διευρύνοντας το μέτωπο των κοινωνικών αντιδράσεων στη χώρα.