Το κάλεσμα του Συμποσίου:

«Κάθε δύο χρόνια, η Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών – MGSA διοργανώνει ένα διεθνές συμπόσιο, το οποίο φιλοξενείται σε διάφορες τοποθεσίες της Βόρειας Αμερικής και προσελκύει εκατοντάδες μελετητές από όλο τον κόσμο. Φέτος, το 28ο Συμπόσιο MGSA θα φιλοξενηθεί από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Stanley J. Seeger του Πανεπιστημίου Princeton. Το Πανεπιστήμιο Princeton έχει μακρά παράδοση στην προώθηση των Ελληνικών Σπουδών και φιλοξένησε το πρώτο Συμπόσιο MGSA το 1969. Το Κέντρο Seeger γιορτάζει την 45η επέτειό του το 2024 και προσβλέπει στην επόμενη φάση της ιστορίας του φιλοξενώντας το επερχόμενο Συμπόσιο MGSA.

Το συμπόσιο είναι ανοιχτό σε όλους τους κλάδους και τα θέματα που αντιπροσωπεύουν την ποικιλομορφία των Νεοελληνικών Σπουδών από τα τέλη της δεκαετίας του 1960. Οι ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, οι τέχνες και οι επαγγελματικές σχολές εκπροσωπούνται και στο φετινό πρόγραμμα. Εκθέματα, συναυλίες, αναγνώσεις, πολιτιστικές παραστάσεις και ανοιχτές συνεδρίες μεταπτυχιακών φοιτητών θα παρουσιαστούν επίσης στο πολυαναμενόμενο συμπόσιο. Ως ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα του είδους του στον κόσμο, το συμπόσιο MGSA παρέχει ένα μοναδικό φόρουμ για την τρέχουσα έρευνα και νέες ιδέες. Εδώ και πολλά χρόνια, παρέχεται οικονομική υποστήριξη σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, παρέχοντάς τους συχνά την πρώτη τους επαφή με τον τομέα καθώς και με κλάδους εκτός του δικού τους. Το 28ο συμπόσιο MGSA θα φιλοξενήσει περισσότερους από εκατόν πενήντα ομιλητές από όλη τη Βόρεια Αμερική και από όλο τον κόσμο.

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί μια ιδιαίτερη στιγμή για προβληματισμό και αναστοχασμό στις νεοελληνικές σπουδές. Πενήντα χρόνια έχουν περάσει από την απόπειρα πραξικοπήματος και τον πόλεμο στην Κύπρο που έφεραν τη διαρκή διαίρεσή της και την αποκατάσταση της δημοκρατίας μετά την πτώση της δικτατορίας στην Ελλάδα. Ενώ ορισμένα πάνελ θα επικεντρωθούν επίσης σε αυτά τα γεγονότα, η MGSA έχει την ιδιαίτερη τιμή να έχει την Elizabeth Davis, καθηγήτρια Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Princeton, ως κεντρική ομιλήτρια η οποία θα παρουσιάσει με τίτλο «Χρήσεις και Καταχρήσεις μιας Ιστορίας Σύγκρουσης, 2024».

Ανυπομονούμε να σας φιλοξενήσουμε στο 28ο συμπόσιο της MGSA. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους ακόλουθους συνδέσμους για να δείτε το φετινό πρόγραμμα, να εγγραφείτε για το συμπόσιο και να υποστηρίξετε τις συνεχείς προσπάθειες της MGSA να εμβαθύνει τις γνώσεις μας για τον νεοελληνικό κόσμο».

 

Πρόγραμμα συμποσίου https://mgsasymposium.org/sch.html

Εγγραφή στο συμπόσιο https://mgsa.press.jhu.edu/membership/conference

Υποστήριξη της MGSA https://mgsasymposium.org/fund.html