Ενόψει της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτά πρώτα απ’ όλα ποια μέτρα θα λάβει και πότε για να σταματήσει να κατακαίγεται η χώρα κάθε καλοκαίρι. «Επί ημερών του έχουν καεί 4 εκατομμύρια στρέμματα» υπογραμμίζει με νόημα.

Παράλληλα, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει ποια μέτρα θα λάβει και πότε κατά της ακρίβειας για να προστατεύσει τα νοικοκυριά και να στηρίξει τις επιχειρήσεις. «Το 26% των Ελλήνων βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας» σημειώνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά απαντήσεις από τον πρωθυπουργό και για το πώς θα στηρίξει το ΕΣΥ, το οποίο έχει απαξιώσει πλήρως ως τώρα, αλλά και για την εργασία, όπου τα δικαιώματα των εργαζομένων καταπατώνται και τα εργατικά δυστυχήματα έχουν γίνει καθημερινότητα.

Τέλος, καλεί τον Κυρ. Μητσοτάκη να πει τι διαπραγματεύεται με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την τουρκική πλευρά για ζητήματα που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά. Δεν μπορεί να υπεκφεύγει και να αποποιείται των ευθυνών του» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Καλωσορίζουμε σήμερα τον Πρωθυπουργό στη Βουλή, σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην Ολομέλεια.

Με την ευκαιρία, τον καλούμε να δώσει απαντήσεις ενώπιον του λαού στα εξής:

Ποια μέτρα θα λάβει (και πότε;) για να σταματήσει να κατακαίγεται η χώρα κάθε καλοκαίρι; Επί ημερών του έχουν καεί 4 εκατομμύρια στρέμματα.

Ποια μέτρα θα λάβει (και πότε;) κατά της ακρίβειας για να προστατεύσει τα νοικοκυριά και να στηρίξει τις επιχειρήσεις; Το 26% των Ελλήνων βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας.

Πώς θα στηρίξει το ΕΣΥ, το οποίο έχει απαξιώσει πλήρως ως τώρα, αλλά και την εργασία, όπου τα δικαιώματα των εργαζομένων καταπατώνται και τα εργατικά δυστυχήματα έχουν γίνει καθημερινότητα;

Τι διαπραγματεύεται με τον κ. Ερντογάν και την τουρκική πλευρά για ζητήματα που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις;

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά.

Δεν μπορεί να υπεκφεύγει και να αποποιείται των ευθυνών του».