
«Η βοήθεια στη Γάζα είναι καθήκον μας και θα την υπερασπιστούμε για να αντιμετωπίσουμε την ισραηλινή απειλή για όλη την περιοχή» δήλωσε, σήμερα 30/10 σε προηχογραφημένη συνομιλία, ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, στέλνοντας το μήνυμα στο Τελ Αβίβ ότι «θα συνεχίσουμε το πολεμικό μας σχέδιο μέσα στα καθορισμένα πολιτικά πλαίσια, θα συνεχίσουμε στο μονοπάτι του πολέμου».
Ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ, μετά τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα από ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Βηρυτό στις 27 Σεπτεμβρίου, Ναΐμ Κασέμ, τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ότι θα βαδίσει στα χνάρια του προκατόχου του. «Θα συνεχίσουμε το πολεμικό μας σχέδιο μέσα στα καθορισμένα πολιτικά πλαίσια, θα συνεχίσουμε στο μονοπάτι του πολέμου» είπε συγκεκριμένα.
«Η τελική νίκη θα είναι δική μας», σημείωσε και απείλησε το Ισραήλ λέγοντας: «Φύγετε από τα εδάφη για να περιορίσετε τις απώλειές σας, αν παραμείνετε θα πληρώσετε βαρύτερο τίμημα από ποτέ», προειδοποιώντας ότι η Χεζμπολάχ μπορεί να συνεχίσει να πολεμά «για μέρες, εβδομάδες, μήνες».
Σχετικά με το σφυροκόπημα του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, ο Κασέμ υπογράμμισε: «Η βοήθεια στη Γάζα είναι καθήκον μας και θα την υπερασπιστούμε για να αντιμετωπίσουμε την ισραηλινή απειλή για όλη την περιοχή», καθώς όπως συμπλήρωσε, «είμαστε αντιμέτωποι με ένα μεγάλο σχέδιο στην περιοχή, έναν πόλεμο που δεν περιορίζεται στον Λίβανο και τη Γάζα, αλλά (πρόκειται για) έναν παγκόσμιο πόλεμο ενάντια στην αντίσταση».
Ακόμα, είπε ότι «κανείς δεν πολεμά για λογαριασμό μας και δεν πολεμάμε για λογαριασμό κανενός. Το έργο μας είναι να προστατεύσουμε την πατρίδα μας και να υπερασπιστούμε τη χώρα μας. Το Ιράν μας υποστηρίζει, αλλά δεν έχει απαιτήσεις από εμάς. Εάν οποιαδήποτε άλλη αραβική ή ισλαμική χώρα επιθυμεί να μας στηρίξει στην αντιμετώπιση του Ισραήλ, θα την καλωσορίσουμε».
Αναφερόμενος, τέλος, στην κατάσταση που επικρατεί στην ίδια τη Χεζμπολάχ, ο Κασέμ σημείωσε ότι το σιιτικό κίνημα έχει αρχίσει να «ανακάμπτει» μετά τα «οδυνηρά πλήγματα» και τις πολυάριθμες απώλειες ηγετικών και άλλων στελεχών της οργάνωσης από ισραηλινά πλήγματα από τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ δήλωσε έτοιμος για κατάπαυση του πυρός υπό «προϋποθέσεις», θεωρώντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει ακόμη σοβαρό σχέδιο στο τραπέζι.
Προς υπερασπιστές της μοναδικοδημοκρατίας της Ανατολής και πραγματικά ηπατζόψυχους : Αυτοί είστε
https://news.un.org/en/story/2024/10/1156316
Ούτε την δύση, από την ανατολή, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις απ' το ξύδι ρε ταλαίπωρε... lol...
Μίλησε κάποιος υποστηρικτής rogue state? Ή έγραψε τίποτα ο φατσουλίνος? Ξεκουμπίστηκες ή ακόμα?
Δεν βλέπεις; Θα είναι πρησμένα τα ματάκια σου ακόμα... :)
Επίσης, δεν είμαι υποστηρικτής του Ιράν και της Ρωσίας που είναι τα πραγματικά rogue states.
Ναι είναι, συμβαίνει συχνά να γελώ μέχρι δακρύων με σένα. Τουλάχιστον έβαλες φατσούλα που είναι το σήμα κατατεθέν σου.
Δεν απαντάς βλέπω όμως...ξεκουμπίστηκες????
Να τους ρίξεις παγωμένο νεράκι, γιατί θα κλάψεις πολύ ακόμα... lol!
Επίσης, δεν λέμε "με σένα", αλλά "μ' εσένα" βρε ξινισμένε... :)
Beating around the bush are we??
Θα ξεκουμπιστείτε από τα κατεχόμενα;;;
Σφαξτε περισσότερους ρε φασίστες, να δούμε αν θα πετύχετε κάτι...
Εγώ ξέρω ότι οι φασίστες ναζισραηλινοί κατέχουν εδάφη της Παλαιστίνης, της Συτίας, του Λιβάνου και της Ιορδανίας. Αυτό αποφάσισε πολιτικά και νομικά ο πλανήτης και σας διέταξε να ξεκουμπιστείτε.
Ναι ή όχι;;;
Ούτε τι έλεγε το ψήφισμα δεν ξέρεις ρε ταλαίπωρε... Μιλούσε για τα παλαιστινιακά εδάφη μετα το 1967. Δυτική Όχθη κι Λωρίδα της Γάζας δηλαδή. Και δεν υπάρχει καμία διαταγή, μιας και τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι δεσμευτικά.
Και όπως είπα, σφάζοντας, δεν θα πάρετε τίποτα...
Στο ξαναείπα ανιστόρητε φατσουλίνο. Τα εδάφη που κερδίζονται με πόλεμο δεν αναγνωρίζονται ως εδάφη του επιτιθέμενου. Το Γκολάν είναι Συριακό και θα παραμείνει εσαεί Συριακό. Ξεκουμπιστείτε από τη Παλαιστίνη πρώτα και μιλάμε και για τα υπόλοιπα.
Ξεκάθαρη διαταγή υπάρχει από το ανώτατο πολιτικό όργανο του πλανήτη (τη ΓΣ του ΟΗΕ) και το ανώτατο δικαστικό όργανο του πλανήτη (ICJ). Στο Σ.Α όλες οι ψηφοφορίες κρίνονται 14-1 κατά των νεοναζί που υποστηρίζεις.
Είστε ήδη παρίες και σε λίγα χρονάκια, θα είστε και παρελθόν, μια σκιά.
Ναι, αλλά είχαμε και δράματα, Ο Μιλέι στεναχωρήθηκε πάρα πολύ και παραίτησε την υπουργό εξωτερικών του, που σίγουρα κι αυτή στεναχωρήθηκε. Και ήταν τόσο καλή φιλελέρα, η καημένη, που αγωνιζόταν με επιμονή, υπομονή και αυταπάρνηση για να νομιμοποιήσει το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων.
Θερμή παράκληση σε κανονικούς ανθρώπους - σχολιαστές εδώ: μην ταΐζετε τα τρόλ.
Τα πιθήκια από κάτω αποζητούν απεγνωσμένα τη δολοφονία του Κασέμ. Λογικό είναι, ο γονατισμένος καταπιεζόμενος και καταπιεστής δεν μισεί τίποτα παραπάνω από αυτόν που δεν γονάτισε όπως εκείνος. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι έχουν σκοτωθεί ήδη όλα τα μεγάλα κεφάλια της χαμάς,της χεζμπολάχ, κάμποσοι αρχηγοί των φρουρών της επανάστασης καθώς και χούθι και αντικαθίστανται άμεσα από ανθρώπους που ξέρουν ότι είναι οι επόμενοι, τους προκαλεί τρόμο και λυσσαλέο μίσος.
Δείτε τον πριν τον κατεβασουν
Και να τον κατεβάσουν θα έρθει άλλος...τη χεζμπολάχ μια φορά οι ναζισραηλινοί δεν μπορούν να τη νικήσουν!
Προς συγκεκριμένους σχολιαστές στο ΤΡΡ:
Μην δεθείτε συναισθηματικά με τον Ναΐμ.
Απλά θα είναι χειρότερα για εσάς όταν και αυτός γίνει κομματάκια.
Γουστάρεις να βλέπεις ανθρώπους να σκοτώνονται τίμιο ακροδεξιό παιδί του μόχθου; Σαν το γερμανοτσολιά μπαμπάκα σου ένα πράμα;
Πες στο αφεντικό να συνεχίσει να ρίχνει χρήμα σε Αίγυπτο, Σ. Αραβία και Ιορδανία να κρατάνε οι μυστικές υπηρεσίες τον κόσμο μαντρωμενο γιατί ακούγονται περιστατικά λύσσας. Μην πάτε και από λύσσα.
Τι κριμα για σας που τυγχανει να ειναι στο ιραν...
Και άλλος ένας τρομοκράτης ήταν στο Ιράν και μάλιστα με ισχυρή προστασία. Ο Χανίγια. Δεν τον βοήθησε κάπου. Σ' ένα λάκκο είναι τώρα...
Σειρά και του νετανιάχου, του γενοκτόνου χασάπη.
Καμία σημασία δεν έχει: όσους και να σκοτώσουν οι ισραηλινοί, θα γεννιούνται νέοι ηγέτες - πιο ριζοσπαστικοποιημενοι καθε φορά!
Τζιμάρα και για την Ιορδανία τα ίδια λέγανε μια φορά και έναν καιρό.
Μια χαρά υπάρχει η πιθανότητα το Ισραήλ να γυρίσει το Λίβανο και να τον κάνει … Αίγυπτο ή Ιορδανία.
Το θέμα μετά βέβαια είναι τι γίνεται με τη Συρία η οποία μάλλον πέφτει στα χέρια των Τούρκων χωρίς τους Χεζμπολαχαίους
Στο παρελθόν πάντως, τα αφεντικά έχουν απορήσει πολλές φορές με τα καλοταϊσμένα τους σκυλιά που κάποια στιγμή τους έκαναν το χεράκι κιμά...
το βορειο μερος της συριας το κρατανε οι κουρδοι, εκει υπαρχουν οι πετρελαιοπηγες για να μοιραζονται στο αμερικα.
Οση πιθανοτητα εχει ο ζιλενσκι να κατακτησει την ρωσια...
Δηλαδη απολυτως καμια...
Και;
Πουλάμε πεϊτζερ και στο Ιράν 😂😂😂
Το βλεπω για αυτο σας εχει κανει μια κωλοτρυπιδα να...
Εγώ πάντως βλέπω μια φάτσα ανθρώπου που κάθε φορά που πιάνει το τρίμερ για να τριμάρει το μούσι του τρέμει μην εκραγεί 😂😂😂
Σαν τον μπιμπι που του βαρεσανε το σπιτακι και κρυβεται;;;
Κι εγώ θα φοβόμουν με τα κινέζικα που έχει... 🤣
Edit: Sorry, προς στιγμήν μου πέρασε απ' το μυαλό ότι μιλούσες για τον name.
Να υποθέσω πως έχεις ηλεκτρονικές συσκευές, κινητό και ηλεκτρικές συσκευές που που είναι Μεϊντ ιν γκρις ρε πανμαλακακο; Κράτησες 2 τζι συσκευή η έχεις σήμα 5 τζι;
Τίγκα στα κινέζικα είσαι Νικολάκι; Αχ κακόμοιρο...
Καλά ρε άσχετε ακόμα πιστεύεις ότι οι κινέζοι κατασκευάζουν μπιχλιμπίδια για πενταροδεκάρες; Μα που ζεις, λολ!
Σκουπίδια, για να δουλεύουν τα service των αλυσίδων. Τα αξιόλογα είναι ελάχιστα.
Μόνο που αυτό στέλνει κάτι πυραυλάκια που το άχρηστο iron dome είναι ανίκανο να αναχαιτίσει...
Θα κλαίμε γοερά μαλακα. Στα παπαρια μας ο Ταλιμπάν. Την γενοκτονια να σταματήσουν οι Ισραηλίτες και δαύτους, ας τους κάνουν ότι θέλουν. Γκε γκε μαλακα;
Το ότι ταυτίζειςΤαλιμπάν με Χεζμπολαχ πρέπει να το κοιτάξεις. Είναι σαν ο άραβας να ταυτίζει νδ με κκε ένα πράγμα.
Ταλιμπάν είναι όλοι τους, συμπεριλαμβανομένων και των τράγων μας. Ο τσαχπινης φοράει άσπρο τουρμπάνι, δηλαδή λέει απόγονος του προφήτη.
Παπά παχύς που έφαγε παχιά φακή και πουλάει σωτηρία, πιλάφι και παρθένες είναι. Να μην μπερδεύουμε τον δίκαιο αγώνα με τις εκκλησίες λέω εγώ.
Ίδια φούμαρα πούλησαν στους ιθαγενείς για άγιες λαύρες.
Ποιός θα το φανταζόταν; 100% συμφωνία με το Νικόλα
Επειδή δε μπερδεύω την πολιτική με τα μεταφυσικά, δε σημαίνει πως συμφωνούμε.
Κανεις τεραστιο λαθος στην χεσμπολαχ ειναι και αριστεροι...
Και αριστερούς παπάδες έχει… τι λέει αυτό;
Έλα μου που καταλύτης απ ότι φαίνεται για να δώσουν αυτό τον αγώνα είναι η θρησκευτική τους πίστη. Η ανάλυση τους είναι καθαρά πολιτική, αντι-ιμπεριαλιστική όμως και υπάρχη σαφής επιδίωξη να θολωθούν τα νερά για το δυτικό κοινό, στην περίπτωσή σου πετύχε. https://x.com/PhilipProudfoot/status/1840079125261762833
Δηλαδή αν με πολιτικό λόγο θέλει κάποιος την Σαρία και ένα ισλαμικό κράτος υπό την ηγεσία του Χομεϊνί, είναι όλα ΟΚ;
Το ΟΚ το κρίνουν οι Λιβανέζοι, τον αγώνα τους περισσότερο ή λιγότερο δίκαιο πάντως δεν τον κάνει. Αυτό κρίνεται από το ποιος είναι ο εκμεταλλευτής και ποιος εκματελλευόμενος όχι από αν τα λέει όπως μας αρέσει.
Οι εμφύλιοι γιαυτο έγιναν στον Λίβανο. Επειδή κάποιοι δεν ήθελαν Σαρία με το στανιο και ο δικός τους θρησκευτικός ηγέτης δε φορούσε τουρμπάνι τέλος πάντων, αλλά καπέλο και μαύρο ράσο.
Αν οι ηγέτες τους δε φορούσαν ράσα, τουρμπάνι κλπ. θα ήταν όλοι μαζί ενωμένοι και προσηλωμένοι στο αγώνα τους.
Ωραίοι αναθεωρητισμοί μάλλον και η PLO με ράσα ήταν
Η PLO ιδρύθηκε με σκοπό την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και όχι για να γίνει ισλαμικό κράτος (με νόμο Σαρία) υπό τον Χομεϊνί.
Βλέπεις μια μικρή διαφορά ή την βλέπω μόνο εγώ;
Υ.Γ. Καλοδεχούμενη η αντίσταση στο κράτος τρομοκράτη…εννοείται!
Και η Χεζμπολαχ με σκοπό την απελευθέρωση του Λιβάνου από το Ισραήλ και τον περιορισμό του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή. Προφανώς στο φόντο της Ιρανικής επανάστασης το '80 ως σιϊτες με δεσμούς με τον χομεϊνί πιστεύανε στο ισλαμικό κράτος ως τρίτο δρόμο για τη μέση ανατολή που ήταν πολιτικά ακόμα υπό διαμόρφωση.
Ξέφτυσε αυτό, αυτό που λένε εδώ και κάτι δεκαετίες είναι δημοκρατικό μοντέλο πλειοψηφίας για το Λίβανο, δηλαδή να φύγουν από το μοντέλο αναλογιών με βάση τις θρησκευτικές σέχτες που ισχύει μέχρι και σήμερα. https://www.lawandisrael.org/wp-content/uploads/Topics/Terrorism/Hezbollah/15-The-New-Hezbollah-Manifesto-Nov09.pdf
Ρίξε τώρα και ένα βλέφαρο στο κεφάλαιο 6 και διάβασε τα χαμπερια για το ισλαμικό κράτος και θα καταλάβεις γιατί αποστασιοποιούμαι από τους τσαχπίνηδες και ας είναι ευπρόσδεκτη η αντίσταση στο κράτος τρομοκράτη.
Τα ίδια εννοείται πως ισχύουν για το Ιράν. Οι μουλάδες εκεί καταπατάνε τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Μπορούν οι Ιρανοί να ρίξουν ένα ράπισμα στο άκρως ρατσιστικό και φασιστικό Ισραήλ; Ευπρόσδεκτο.
Γουστάρω το καθεστώς των μουλάδων; Οχι
Δημοκρατικά επικυρωμένο σύνταγμα και πολιτικό σύστημα έχουν οι Ιρανοί μέσω δημοψηφίσματος. Ούτε εμένα μου ταιριάζει αλλά δεν είμαι Ιρανός. Η δύση δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ρίχνει λάσπες περί καταπάτησης δικαιωμάτων, όποια ανάλυση αμερικάνικών λομπυ για τη στρατηγική τους εναντίον του Ιραν να δεις το χει μέσα εδώ και δεκαετίες. Δεν νομιζω ότι το επίπεδό τους διαφέρει και πολύ από τη δύση, αν και προσπαθούν συνεχώς να τους δημιουργούν θέματα και στο εσωτερικό τους.
Ρε σύ φιλε, χθες ακρωτηρίασαν τα χέρια σε δυο Κούρδους ως τιμωρία για κλοπή…
Καταστάσεις «οι άθλιοι»!
Ήρεμα ρε Νίκο, μιλάμε πολιτισμένα εδώ μέσα!
Έχεις πρόβλημα μαζί μου;
Γιατί; Επειδή είπα ότι σε κάτι μουνόπανα σαν εσένα πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος στην χώρα;
Μια πρόταση ήταν βρε Νικόλα, δεν θα γίνει και αύριο!
Τι σχέση έχεις εσύ με τον πολιτισμό ρε σούργελο; Εσύ μόνο για σεφερλή είσαι!
Εδώ φέρνουν τουρισμό με 3.60 για να πουλήσουν σε κάτι χαπατα σαν και σένα βαριά βιομηχανία, εμένα θα απαγορέψουν την είσοδο που αφήνω δυχιλιαρο για μια εβδομάδα;
Στο φιναλε, χάρη θα μου κάνουν. Ποσα χρωστάει ο κάθε μπατριωτης για να κρατά ελληνικό διαβατήριο; Είπαμε;
Εντάξει, αν είναι έτσι όπως τα λες να έρχεσαι.
Να αφήνεις δύο χιλιάρικα και μετά να πηγαίνεις να γαμηθείς.
Συμφωνήσαμε.
Τι, δεν θα του γλείψεις τα πόδια αν σου δώσει διχίλιαρο;
Δε νομίζω να περιοριστεί στα πόδια.