
Με ειδικό ρεπορτάζ που δημοσίευσε χθες 7 Ιανουαρίου το Πρακτορείο Reuters, αποκαλύπτεται πως η χονδρική τιμή ρεύματος στην Ελλάδα και την Ιταλία τον Αύγουστο ήταν 12 φορές υψηλότερη από ό,τι στις σκανδιναβικές χώρες και επισκίασε ακόμη και άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης που αντιμετώπιζαν καύσωνα.
To διεθνές πρακτορείο ειδήσεων παρατηρεί ακόμα ότι «από το 2021, η Ελλάδα έχει δαπανήσει 11 δισεκατομμύρια ευρώ για ενεργειακές επιδοτήσεις και προσθέτει πώς το 2022 η δαπάνη ανήλθε στο 5,3% του ΑΕΠ – μακράν, όπως γράφει, η υψηλότερη στην ΕΕ και διπλάσια από τη δεύτερη κατά σειρά Ιταλία, σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία συμβούλων ενέργειας Enerdata».
Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναγνωρίζει ότι η κατάσταση έχει επιδεινώσει την κρίση κόστους ζωής στην Ελλάδα, στον απόηχο της κρίσης χρέους 2009-18, η οποία μείωσε τους μισθούς, τις συντάξεις και τις επενδύσεις στην παραγωγή ενέργειας και τις μεταφορές.
«Οι αυξημένες τιμές της ενέργειας και ο αρνητικός αντίκτυπος στο ΑΕΠ είναι ταυτολογία», δήλωσε ο Νίκος Μαγγίνας, ανώτερος οικονομολόγος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας στο Reuters. «Οι αυξημένες τιμές έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κατανάλωση των νοικοκυριών και στη διάρθρωση του κόστους για τις βιομηχανίες, τις αεροπορικές εταιρείες και τη ναυτιλία» σημείωσε επίσης.
Σημαντικός παράγοντας, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, είναι ότι «η Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια στερούνται διασυνδέσεων ηλεκτρικής ενέργειας. Κάθε φορά που υπάρχει έλλειψη ενέργειας και η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι χαμηλή, δυσκολεύονται να εισάγουν τις απαραίτητες ποσότητες», όπως δήλωσε ο Henning Gloystein, επικεφαλής του τμήματος ενέργειας, κλίματος και πόρων της Eurasia Group.
Αντίθετα, η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην Ισπανία έχει εκτοξευθεί στα ύψη την τελευταία δεκαετία, εν μέρει χάρη στη χρηματοδότηση της ΕΕ. Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους παρήγαγε σχεδόν το 60% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, από 51% ένα χρόνο πριν.
Όταν ο Πολάκης λέει ότι θα πάρει πίσω μνημονιακές δεσμευσεις ( κρατικοποιηση Δεη κλπ)σημαίνει ότι ψήνεται να ξαναρχίσει να πουλάει το σανό της προ- κωλοτουμπας εποχής. Ενδιαφερον να δούμε πώς θα πάει
Και για το καλο σου θα πρεπει να παει καλα αλλιως ο σκετος θα σε περασει δημοσκοπικα και θα γελασει και το παρδαλο κατσικι...
Μπορεί και να το κάνει! ¨οταν ήταν στα πράγματα ο ΤΣΥΡΙΖΑς μόνο η υγεία του Παυλάρα λειτουργούσε!
Θα μου πείς: θα τον αφήσουν? Αυτό ναί!
Υπουργός ήταν ο Ανδρέας Ξανθός. Ο Πολάκης ήταν αναπληρωτής.
Φαντασου ποσο αχρηστος ηταν ο ξανθος για να τα κανει ολα ο πολακης...
Όλοι άχρηστοι ήταν, όλα ο Πολάκης τα έκανε. Πάρε τα χάπια σου τώρα.
Ειπε ο οπαδος της τζακρη...
Είπαμε, πάρε τα χάπια σου ρε ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ.
Ο Πολάκης πούλησε νοσταλγία 2010-2015 σε νέο πακέτο και περιμένει την πελατεία να κοπιάσει την Κυριακή και να δώσει την ψήφο μετά του οβολού. Υπάρχουν εκεί έξω αρκετά χρυσόψαρα που τσίμπησαν το δόλωμα.
Σε αυτό το σημείο, θέλω να πω ότι ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να προσβάλλουμε τα χρυσόψαρα. Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι θυμούνται, κανονικά.
Μιλησε για χρυσοψαρα ο οπαδος του βαρδινογιαννη..
Μόνο ο Παυλάρας αξιζε! (Απο το λίγο που είδα).
Ο Φάμελλος, το σοσιαλδημοκρατικό, (δηλ. νεοφιλελεύθερο) woke σκουλήκι, ο βλάκας ο Λέτσος και το κρυπτονεοφιλελέυθερο σίχαμα ο Φαραντούρας!
Αλλά, και ο Παυλάρας να βγεί, τι να κάνει με τους ανάξιους, woke-μαλάκες γύρω του!
Το κόμμα τους είναι τέτοιο που λες μάλλον ο Πολάκης τα φουσκώνει, λέγοντας κάποια αυτονόητα για το κράτος και την εξωτερική πολιτική
Τιποτε δεν ειναι αυτονοητο...
Καλα καλα ουτε το κκε δεν τα λεει...
Θα ακουλουθησουν την γραμμη απλα...
Δεν εχουν αλλη επιλογη..
Θα τον υπονομέυσουν, όπως τον Δροσερό. Και θα ε΄χουν μαζί τους όλο το παρακράτος της παραπληροφόρησης!
Δεν παιζει αυτο...
Δεν ειναι ο παυλαρας δροσερος αλλα ο βαθυς πυρηνας του κομματος και δευτερον δεν τους παιρνει να το κανουν γενικως...
Οκ. Θα δούμε.
Απο ό,τι φαίνεται, βγαίνει ο Παυλάρας!
Το θεμα ειναι να βγει απο τον πρωτο κατ εμε γυρο για να σταλει μηνυμα...
Ελαμψε ο παυλαρας...