Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία για πλήγματα σε μη στρατιωτικές υποδομές, κάνοντας λόγο για νέες επιθέσεις εναντίον αμάχων. Ο Ουκρανός πρόεδρος αναθεώρησε προηγούμενο απολογισμό, σύμφωνα με τον οποίο οι τραυματίες ανέρχονταν σε 83.
«Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι συνολικά 69 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα. Δυστυχώς, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Ζελένσκι γνωστοποίησε επίσης ότι είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της Γαλλίας, καθώς και με τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, ενώ προανήγγειλε νέες επαφές με διεθνείς συμμάχους της Ουκρανίας.
Από την πλευρά της, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επιχείρηση με πυραύλους και drones ως αντίποινα για, όπως υποστηρίζει, «τρομοκρατικές επιθέσεις» της Ουκρανίας σε ρωσικό έδαφος.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι επιθέσεις στόχευσαν «κέντρα στρατιωτικής διοίκησης, αεροπορικές βάσεις και εγκαταστάσεις της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας».
Η Μόσχα συνδέει τις επιθέσεις με το πλήγμα που σημειώθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα σε κολεγιακό κτίριο στο Σταρομπίλσκ, στην περιοχή του Λουχάνσκ, όπου —σύμφωνα με ρωσικούς ισχυρισμούς— σκοτώθηκαν 21 φοιτητές.
Πηγή: Anadolu