Πολλοί από τους 2.300 εργαζόμενους στον τοπικό οργανισμό μέσων μαζικής μεταφοράς συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, τέταρτη μέρα απεργίας, σε κεντρικούς δρόμους.

Προηγήθηκε συνέλευση κατά την οποία απορρίφθηκε η πρόταση του δημάρχου Μάρκο Ντόρια να σταματήσει η απεργιακή κινητοποίηση και να αναβληθεί η εφαρμογή του σχεδίου για ένα χρόνο.
 

Συνδικαλιστές δήλωσαν στον ιταλικό Τύπο ότι «από τη σπίθα της Γένοβας μπορεί να ξεσπάσει πυρκαγιά, που θα επεκταθεί σε όλη την χώρα».


Η Γένοβα αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία του κινήματος κατά της Παγκοσμιοποίησης με τις μεγάλες διαδηλώσεις του 2001. Οι εργαζόμενοι ελπίζουν ότι η σπίθα θα γίνει πυρκαγιά (φωτ. αρχείου) 
 

Χειρόφρενο στα λεωφορεία

Μετά από συνάντηση με εκπροσώπους του δήμου, το συνδικάτο Faisa-Cisal τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν και άλλες θυσίες. Οι προϋποθέσεις που τίθενται είναι απαράδεκτες, και για τον λόγο αυτό τα λεωφορεία δεν πρόκειται να βγουν ούτε και σήμερα από τα αμαξοστάσια».
 
«Αν δεν σταματήσει η απεργία, την οποία θεωρούμε παράνομη, δεν πρόκειται να αναθεωρήσουμε τις αποφάσεις μας ούτε εν μέρει» διαμήνυσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ντόρια.
 
Στο ίδιο πνεύμα ο νομάρχης Τζοβάνι Μπάλσαμο, δήλωσε ότι «πρέπει να προστατευθεί η Δημοκρατία» και ότι «αυτή η επ' αόριστον απεργία είναι ανεύθυνη».