Η ανησυχία τους τώρα αφορά στην ψηφοφορία που θα γίνει στη Βουλή μετά την κατάθεσή όσων συμφωνήθηκαν, με τη μορφή νομοσχεδίου. 

Ιδιαίτερα δε ανησυχούν για το θέμα των τραπεζών, για το οποίο έχει αποφασιστεί να γίνει εντατικό «μασάζ» στους βουλευτές, προκειμένου να μην υπάρξουν απώλειες και ήδη προγραμματίζονται για τις επόμενες μέρες τα ραντεβού με τους βουλευτές που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για τις ρυθμίσεις που αφορούν στις τράπεζες.
 
Αυτόν που κυρίως φοβούνται οι δύο αρχηγοί είναι τον Γ. Παπανδρέου και τους βουλευτές που θεωρούνται «παπανδρεικοί».  Ο Γ.Παπανδρέου έχει εκφράσει την άποψη ότι οι τράπεζες που διασώθηκαν χάρη σε δημόσιους πόρους, θα πρέπει να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο και αυτό τους ανησυχεί. Για τον λόγο αυτό τις προηγούμενες μέρες εμφανίστηκαν διάφορα δημοσιεύματα με αρνητικές αναφορές στον πρώην πρωθυπουργό, προσπαθώντας να ασκήσουν πιέσεις και να δημιουργήσουν τετελεσμένα. 
 
Ο Α. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος συζήτησαν για το θέμα αυτό και ο δεύτερος, λένε οι πληροφορίες, απαντώντας σε ερώτηση του πρώτου, ανέφερε πως δεν γνωρίζει τι θα πράξει ο Γ. Παπανδρέου και για αυτό καλό θα ήταν να πάρουν τα μέτρα τους.

Κάπως έτσι αποφασίστηκε να επικοινωνήσει μαζί του ο Γ. Στουρνάρας, με την πρόφαση ότι θέλει να τον ενημερώσει, ενώ η πραγματική επιδίωξη ήταν η εξασφάλιση της συναίνεσης  του, ειδικά στο θέμα της ρύθμισης για τις τράπεζες.

Ίσως όμως και να υπερεκτίμησαν τον κίνδυνο να καταψηφίσει ο Παπανδρέου, καθώς στις τελευταίες δηλώσεις στα ΜΜΕ μέσω του συνεργάτη του Γ. Ελενόπουλου, εμφανίζεται μεν ενοχλημένος, αλλά απολογητικός.

 
Υπάρχουν συνεργάτες του Παπανδρέου που υπερθεματίζουν ότι θα έπρεπε να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο. Άλλοι λένε ότι είναι πιο συνετό να απέχει.

Υπάρχουν και αυτοί που λένε πως «υπάρχει ένα διακύβευμα και ο Γιώργος Παπανδρέου ποτέ δεν θα ρίσκαρε να πάει τη χώρα σε εκλογές».

 
Για την ώρα πάντως, ούτε ο Γ. Παπανδρέου ούτε οι λεγόμενοι παπανδρεικοί βουλευτές (αν και ο χαρακτηρισμός δεν είναι τόσο ακριβής) έχουν πάρει θέση. Περιμένουν να δουν τις ρυθμίσεις πρώτα και μετά να αποφασίσουν, λένε, παρατείνοντας την ανησυχία των δύο αρχηγών.