Τo υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συζητήσεις με τραπεζίτες από την προηγούμενη εβδομάδα δρομολογώντας την επιστροφή της χώρας στις αγορές δύο χρόνια μετά το PSI, αναφέρει στο δημοσίευμα.
 
Νωρίτερα, οι Financial Times σημείωναν πως η Morgan Stanley και η Citi περιλαμβάνονται στις τράπεζες που μετέχουν στις συνομιλίες για έκδοση 5ετούς ομολόγου 2-3 δισ. ευρώ, κάτι που η βρετανική εφημερίδα προσδιορίζει για τις επόμενες εβδομάδες.
 
Τέλος, και το Βήμα, κάνει λόγο για επίσπευση εξόδου της Ελλάδας στις αγορές και για συζήτηση σε συνάντηση το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
 
Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που βαρύνουν σημαντικά το πολιτικό κλίμα, η διαδικασία φέρεται να επιταχύνεται.
 
Η υπόθεση Μπαλτάκου θα επισκιαστεί από την επερχόμενη έκδοση ομολόγου, τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος τον Μάιο και την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας, σημείωνε σχετικά -μεταξύ άλλων- η ιαπωνική Nomura.
 

Πρόβα εξόδου

 
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters την Τετάρτη ότι η πλήρης επάνοδος της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει το 2016. Αυτό που χρειαζόμαστε πρώτα είναι να εξομαλύνουμε την καμπύλη των αποδόσεων και κατά δεύτερον, νομίζω ότι είναι η ώρα, να δούμε πως αντιδρούν οι αγορές καθώς κάποια στιγμή στο μέλλον θα πρέπει να βγούμε πλήρως και να χρηματοδοτήσουμε το σύνολο των αναγκών μας, ανέφερε.