«Η υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη αποτελεί μια επιλογή Νίκης. Εμπιστεύομαι το Γιάννη Μώραλη για τη θέση και την ευθύνη του δημάρχου Πειραιά. Μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος  για την πόλη μας.  Ο Πειραιάς  πρέπει να βγει  νικήτής  και να αποτελέσει πρότυπο διοίκησης,  ανάπτυξης και ευημερίας για όλους.  Θέτω υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος και έμπρακτα στέκομαι δίπλα του για τη μεγάλη ανατροπή» τονίζει σε ανακοίνωση του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
 
«Ο Πειραιάς πρωταγωνίστησε στη ζωή μου. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εργάστηκα και εργάζομαι στον Πειραιά και μέσα από την 20έτη διαδρομή μου στον Ολυμπιακό γνώρισα την πόλη, τις γειτονιές, τους ανθρώπους αλλά και τα προβλήματα τους» αναφέρει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης
 

Σε ανύποπτο χρόνο ο Γ. Μώραλης είχε κάνει σαφές ότι θα τερματίσει τη θητεία του στην θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας. 

 
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Σωκράτη Κόκκαλη στους «ερυθρόλευκους», ενώ τον ίδιο ρόλο έχει κι από την ημέρα που απέκτησε την ομάδα ο Βαγγέλης Μαρινάκης.