Εξετάζουμε διάφορους τρόπους με τους οποίους θα εκφράσουμε την υποστήριξη μας στην Ουκρανία, όπως αυτούς της διπλωματίας και της οικονομικής υποστήριξης, δήλωσε ο Κάρνεϊ σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι ΗΠΑ δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής οπλισμού στην Ουκρανία, αλλά διερευνώνται τα είδη της βοήθειας που οι ΗΠΑ μπορούν να προσφέρουν.
 
Ωστόσο ο Κάρνεϊ προειδοποίησε τη Ρωσία ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερο «τίμημα» για τις επεμβάσεις της στην Ουκρανία, ενώ επιβεβαίωσε ότι ο διευθυντής της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), Τζον Μπρέναν, βρισκόταν στο Κίεβο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Συνήθως δεν σχολιάζουμε τα ταξίδια του διευθυντή της CIA αλλά δεδομένων των ασυνήθιστων περιστάσεων στην περίπτωση αυτή και (με δεδομένους) τους ψευδείς ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν από τους Ρώσους για την CIA, είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ο διευθυντής μετέβη στο Κίεβο στο πλαίσιο ενός ταξιδιού του στην Ευρώπη», δήλωσε ο Κάρνεϊ.