Η πορεία ξεκίνησε από τη συμβολή της οδού Μενάδρου με τη Σοφοκλέους και κατευθύνθηκε προς το Δημαρχείο, όπου οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία και επέδωσαν ψήφισμα.
 
Η κινητοποίηση διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Η αστυνομία χτυπάει αδιακρίτως

Σε ανακοίνωση της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και της Επιτροπής Μεταναστών Εμπόρων Ομόνοιας, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Από τη στιγμή που ξεκίνησε ο Ξένιος Δίας δύο χρόνια τώρα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη αφού η αστυνομία χτυπάει και συλλαμβάνει κόσμο αδιακρίτως ακόμα και αν έχουν χαρτιά, μόνο και μόνο γιατί είναι μετανάστες, γιατί έχουν άλλο χρώμα. Ωστόσο τον τελευταίο ενάμιση μήνα η κατάσταση είναι ανυπόφορη.
 
Όλη την ημέρα από το πρωί στις 6 πμ μέχρι αργά το βράδυ, αστυνομικοί όχι μόνο μαζεύουν κόσμο χωρίς κανένα λόγο αλλά μπαίνουν σε μαγαζιά και συλλαμβάνουν πελάτες που ψωνίζουν, που τρώνε ή πίνουν, αλλά ακόμα και εργαζόμενους ή τους ίδιους τους μαγαζάτορες και τους κλείνουν για ώρες μέσα στα αστυνομικά λεωφορεία ή τους μεταφέρουν στα διάφορα αστυνομικά τμήματα χωρίς απολύτως καμιά νομική δικαιολογία.

Αφού χτυπάνε και συλλαμβάνουν πελάτες μετά στέκονται για 3, 4 ή και 5 ώρες απ’ έξω εν ώρα λειτουργίας των μαγαζιών σταματώντας στην ουσία κάθε δραστηριότητα».