Πολλές δεκάδες κάτοικοι της Σόμα, εξοργισμένοι για το πολύνεκρο δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο της περιοχής, διαδήλωσαν με συνθήματα εναντίον του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούσαν την παραίτηση του κ. Ερντογάν, επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε και άρχισαν να το κλωτσούν, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή.
“Αυτά συμβαίνουν σε όλα τα ανθρακωρυχεία, είναι φυσιολογικό”, είπε με θρασύτητα, όπως άλλωστε είχε κάνει και το 2010 σε ανάλογη τραγωδία, λέγοντας: “Αυτή είναι η μοίρα των ανθρακωρύχων”. 

 
Αμέσως μετά, έκανε μια ιστορική αναδρομή στις εκρήξεις που έγιναν σε ανθρακωρυχεία από τον 19ο αιώνα, ενώ τόνισε στη συνέχεια ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση λάμβανε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζομένους.   

Σύμφωνα με τον τελευταίο, επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το δημαρχείο της Σόμα, οι νεκροί από το δυστύχημα ανέρχονται στους 238.

Οκτώ συγγενείς ανθρακωρύχων συνελήφθησαν στη Σόμα την Τετάρτη για προσβολή του προσώπου του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η υποδοχή του στον τόπο του φονικού δεν ήταν καθόλου φιλική.

Αναλυτικότερα στη Hurriyet