«Οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα» εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ενώ τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα εθνικών εκλογών, μετά τις ευρωεκλογές.

Η σταθερότητα είναι στοίχημα για να στηριχθεί η οικονομία και να μη χαθούν οι επενδύσεις, επισήμανε ο Κεδίκογλου.

Σε ερώτηση για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, είπε ότι στην περίπτωση της Α' Αθήνας, «πληρώσαμε τον γαλάζιο διχασμό», ενώ για την περίπτωση της Περιφέρειας Αττικής ανέφερε ότι η υποψηφιότητα Κουμουτσάκου ήταν καλή, αλλά δεν υπήρχε ικανός χρόνος για να αναδειχθεί.

Σε ερώτηση για τον Πειραιά, επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει εκφράσει την υποστήριξή της στον Β. Μιχαλιολάκο από την αρχή και δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Υπό την παραδοχή έμπειρων κυβερνητικών παραγόντων ότι το «πολιτικό ξεκαθάρισμα» θα γίνει την προσεχή Κυριακή στη μάχη για τις ευρωεκλογές, η ηγεσία της ΝΔ ευελπιστεί σε αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ που έχει προβάδισμα στην Αττική, σε αντίθεση με την υπόλοιπη επικράτεια.

Η Ν.Δ., σημειώνει το vima.gr, αφήνει στο… «χρονοντούλαπο της ιστορίας» την επιθετική ρητορική κατά των Καμίνη και Σγουρού κατά την προεκλογική περίοδο και προτάσσει να δοθεί ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι δυνατόν να στηρίξουμε αυτούς που ζητούν ψήφο για την ανατροπή της κυβέρνησης;» διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Βενιζέλος: Τα πήγαμε περίφημα

Πρόσκληση «συσπείρωσης και ενότητας όλων των δυνάμεων και των προσώπων του χώρου, χωρίς δισταγμούς και προκαταλήψεις» απευθύνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωσή του στα Νέα, εν όψει του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Όπως αναφέρει, τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, «έδειξαν τις βαθιές και ζωντανές ρίζες της δημοκρατικής παράταξης».

«Το ΠΑΣΟΚ που εκφράζεται και αγωνίζεται μέσα απο το ψηφοδέλτιο της Ελιάς στις ευρωεκλογές, έθεσε το ζήτημα να διασφαλιστεί η προοδευτική σταθερότητα της χώρας με εγγυητή μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη, προκειμένου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η ανάπτυξη, με βασικό κριτήριο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίες σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας. Οπως επίσης, να κατοχυρωθεί η κοινωνική προστασία των αδύναμων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων», συμπληρώνει ο κ. Βενιζέλος.

Τονίζει, τέλος, τη «συνταγματική υποχρέωση να αγωνιστούμε κατά των εκφραστών του ναζισμού και της βίας».
 

Ψηφίζουν αντι-ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Νεοδημοκράτης δεν μπορεί να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, άρα οι επιλογές του για την περιφέρεια Αττικής και για τον δήμο Αθήνας είναι ο Γιάννης Σγουρός και ο Γιώργος Καμίνης».
 
Η «γραμμή» της ΝΔ για τον δεύτερο αυτοδιοικητικό γύρο δόθηκε πρωί πρωί χθες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και «ζυμώθηκε» στη συνέχεια από τον κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο Μάκη Βορίδη, σημειώνει η Μαρίνα Μάνη στο capital.gr.
 
Το επιχείρημα; Ο βασικός αντίπαλος είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο στόχος που έθεσαν από κοινού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην αρχή της προεκλογικής περιόδου κι όλας ήταν «κανένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλο δήμο ή περιφέρεια».
 
Για τον λόγο αυτό, δεν υπήρξε κατεύθυνση ψήφου για τον δήμο Βόλου, ακριβώς επειδή στον β΄γύρο ο Αχιλλέας Μπέος θα αναμετρηθεί με τον «Συριζαίο» Μαργαρίτη Πατσιαντά…
 
Με τον τρόπο αυτό η ηγεσία της Συγγρού επιχείρησε χθες να ισορροπήσει την τακτική της “ελεγχόμενης πόλωσης” που επέλεξε για την δεύτερη εκλογική Κυριακή, με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στις ευρωκάλπες, αφου εγκατέλειψε την αρχική version της οξύτητας, «θορυβημένη» από τα exit polls.
 
Προκειμένου δε, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις …για το ποιος είναι ο νικητής του πρώτου γύρου, «επέτρεψε» να βαφτούν μπλε οι νομοί και οι περιφέρειες όπου επικράτησαν οι δικοί της υποψήφιοι – σε αντίθεση με τη Χ.Τρικούπη που ζήτησε λευκό χρώμα στις «δικές της» περιοχές για να μη προκληθούν αντισυσπειρώσεις.
Με τον τρόπο αυτό, οι υποψήφιοι της ΝΔ που εμφανίζονταν «ανεξάρτητοι» πριν τον πρώτο γύρο, βαφτίσθηκαν κομματικοί αμέσως μετά – με αποτέλεσμα ο αυτοδιοικητικός χάρτης να εμφανισθεί χθες…μπλέ με άσπρα κενά (ΠΑΣΟΚ) και ρόζ την Αττική (ΣΥΡΙΖΑ).
 
Δεν λείπουν πάντως στελέχη του κόμματος (σ.σ. και κυβερνητικά) που εκφράζουν τη διαφωνία τους μ΄αυτή την τακτική, κυρίως όμως με την ευθεία στήριξη στους κυρίους Καμίνη και Σγουρό.
 
Δεδομένου, όπως λένε στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις τους, ότι και οι δύο υποψήφιοι δέχθηκαν έντονη κριτική (έσω επίθεση) για τα πεπραγμένα τους – μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης όπως και ο μέχρι προχθές υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος, έχουν τοποθετηθεί πολλάκις και γραπτώς εναντίον του κ. Σγουρού…