Συγκεκριμένα 4 στους 5 Γερμανούς θέλουν τα γερμανικά στρατεύματα να συμμετέχουν σε λιγότερες στρατιωτικές αποστολές, ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η Γερμανία θα πρέπει να είναι προσεκτική σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Η επιθυμία των Γερμανών έρχεται σε αντίθεση με τις  εκκλήσεις του Γερμανού Προέδρου, του υπουργού Άμυνας και του υπουργού Εξωτερικών στις αρχές του 2014 για έναν πιο κυρίαρχο ρόλο της Γερμανίας στην ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική.

Τρία τέταρτα των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δικαιολόγησαν τις απαντήσεις τους με το σκεπτικό ότι η Γερμανία έχει δικά της προβλήματα με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί.

Επιπλέον, οι μισοί από τους ερωτηθέντες εξήγησαν ότι επιθυμούν μία πιο προσεκτική στάση στην εξωτερική πολιτική εξαιτίας της ιστορίας της χώρας τους.

Περίπου 4.700 Γερμανοί στρατιώτες συμμετέχουν σε διεθνείς αποστολές του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί ελαφρώς φέτος λόγω της συμμετοχής τους στις ευρωπαϊκές δυνάμεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Πηγή: naftemporiki.gr