Ο επικεφαλής του Κινήματος 5 Αστέρων Μπέπε Γκρίλο μιλώντας στο ιταλικό Κοινοβούλιο υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι βρίσκεται σε απόγνωση, προσπαθεί να στηριχθεί στις πλατείες και στις δημόσιες ομιλίες», αλλά στην πραγματικότητα «ζει τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας».
 
Ο Γκρίλο προσέθεσε ότι «μετά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής τα μέλη του κινήματός του θα μεταβούν στην πλατεία του προεδρικού μεγάρου Κυρηνάλιου και δεν θα φύγουν από εκεί, έως ότου παραιτηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος στερείται πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης».
 
 

Ντέρμπι τρόμου και αλλαγής
 

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι απάντησε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «την ερχόμενη Κυριακή θα ζήσουμε ντέρμπι ανάμεσα σε όσους επικαλούνται τον τρόμο και σε όσους θέλουν την αλλαγή».
 
Σύμφωνα με τον Ρέντσι «το Κίνημα 5 Αστέρων έχει επιλέξει τον προπηλακισμό διότι στην πραγματικότητα έχει αρχίσει να φοβάται», αλλά η χώρα «έχει ανάγκη από αξιοπιστία, από ανθρώπους που να μπορούν να την αντιπροσωπεύσουν επάξια στην Ευρώπη».
 
«Δεν ανησυχώ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αισθάνομαι ότι το κλίμα εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας συνεχίζει να ενισχύεται» δήλωσε επίσης ο Ιταλός πρωθυπουργός.
 
 

Τεράστια απειλή η ισοπέδωση
 

Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Forza Italia Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενεπλάκη στην πολιτική αντιπαράθεση με απρόοπτο τρόπο: «Οι Ιταλοί πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Γκρίλο, όταν ήταν κωμικός, έδινε παραστάσεις αν τον πλήρωναν με μαύρο, αδήλωτο χρήμα», υποστήριξε.
 
Σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό στον οποίο παραχώρησε συνέντευξη, ο Μπερλουσκόνι είπε ακόμη ότι «ο Γκρίλο είναι ένας τρελός, ο οποίος θέλει να ισοπεδώσει τα πάντα».
 
«Μιλάμε για τον απόλυτο κίνδυνο, για μια τεράστια απειλή για την χώρα», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι και κάλεσε τους συμπατριώτες του «να καταλάβουν ότι το Κίνημα 5 Αστέρων δεν διαθέτει κανένα απολύτως πολιτικό πρόγραμμα».