Δάσκαλοι, καθηγητές και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες συγχωνεύσεις.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της: «Ένα ακόμα χτύπημα δέχεται η Δημόσια Εκπαίδευση από την πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

 
Μετά το νόμο 4186/13 και τις καταστροφικές συνέπειες που αυτός προκαλεί, επιβάλλοντας τις εξετάσεις με τράπεζα θεμάτων και αλλάζοντας τον τρόπο προαγωγής των μαθητών της Α΄ Λυκείου, τις διαρκείς περικοπές δαπανών, την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, την ουσιαστική κατάργηση της μονιμότητας και τις απολύσεις, το ΥΠΑΙΘ προχωράει σε νέο γύρο συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται να συγχωνευτούν 74 Νηπιαγωγεία, 128 Δημοτικά και 28 Γυμνάσια – Λύκεια – ΕΠΑΛ και να καταργηθούν 30 Νηπιαγωγεία, 15 Δημοτικά, 3 ΕΠΑΛ και ένα Γυμνάσιο. Δεν μας διαφεύγει επίσης το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό του 2014 προβλέπονται 1676 συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων».