Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες και οι εκπαιδευτικοί, που αντιμετωπίζουν τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω από το Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επι της Τσιμισκή, ενώ σύμφωνα με το voria.gr στο σημείο βρίσκονται και απολυμένοι της ΕΡΤ αλλά και εφοριακοί, που διαμαρτύρονται για την πλήρη διάλυση των φορολογικών υπηρεσιών και την κατάργηση των στοιχειωδών ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων τους.

Ακόμη, οι εφοριακοί αμφισβητούν τη βούληση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς, όπως επισημαίνουν, δεν έχουν συζητηθεί ακόμη οι προτάσεις της ΠΟΕ-ΔΟΥ.


«Δεν μπορεί ο κ. Θεοχάρης να μιλά για ηθική δεοντολογία όταν αρνείται να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου για την επαναπρόσληψη 595 καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, όταν με απόφαση του μας πετάει στο Καιάδα» δηλώνουν οι καθαρίστριες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που διοργανώνουν την κινητοποίηση αυτή, κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό».

Νέος αποκλεισμός του ΥΠΟΙΚ από τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες

Στην Αθήνα, το πρωί, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης, ζητώντας να επιτρέψουν στην εργασία τους.
 

Με το σύνθημα “Έχουμε απόφαση που μας δικαιώνει, Στουρνάρα – Σαμαρά ο χρόνος σας τελειώνει”, κλιμακώνουν τον αγώνα τους, με ορίζοντα την 10η Ιουνίου, οπότε εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η προσφυγή του Δημοσίου για αναστολή της απόφασης του Πρωτοδικείου που τις δικαιώνει.

(Πληροφορίες: Αυγή, voria.gr)