Η συνάντηση, παρουσία του πρεσβευτή της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.
 
Σχετικά με τον διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, ο υπουργός είπε ότι «ο Πειραιάς είναι ένα λιμάνι με πολλαπλές χρήσεις. Εμείς, έχουμε αποφασίσει να εκμεταλλευτούμε τη γεωστρατηγική θέση της χώρα μας και, γι' αυτό προχωράμε στην αποκρατικοποίηση ολόκληρου του λιμανιού».
 
Από την πλευρά της Cosco, η επικεφαλής της αντιπροσωπίας τους Sun Yueying τόνισε ότι η ανάπτυξη της επένδυσης αποτελεί ταυτόχρονα και ευκαιρία για την ανάπτυξη του λιμανιού. 
 
Για το ζήτημα της έκβασης του φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ και Cosco, ειδικότερα, η Sun Yueying επεσήμανε τη μεγάλη σημασία που δίνουν στο να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία. 
 
«Ελπίζουμε η προσπάθεια να έχει αίσιο τέλος, προκειμένου ο Πειραιάς και οι εργαζόμενοι στο λιμάνι να αποκομίσουν όλα τα οφέλη που προβλέπονται από αυτήν» τόνισε. 
 
Σχετικά με το θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ σημείωσε: «Ένας από τους λόγους που βρισκόμαστε εδώ είναι να καταθέσουμε το ενδιαφέρον μας. Παράλληλα, όμως, θέλουμε να εκφράσουμε και τη βούλησή μας να τηρήσουμε όλους τους όρους που προβλέπονται από τη διαδικασία, προκειμένου να είμαστε σε ανοικτή συνεργασία και συντονισμό μαζί σας».