Σήμερα το Μετρό έφτασε για πρώτη φορά στο σταθμό «Κορυδαλλός» με επέκταση της γραμμής Αγια Μαρίνα-Δημοτικό Θέατρο η οποία προβλέπεται να εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση 130.000 επιβάτες. Αυτό σημαίνει αυτόματη μείωση των Ι.Χ. κατά 23.000 ημερησίως και αντίστοιχη μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους.

Η επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2017. Περισσότεροι από 800 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων εργάζονται στους υπό κατασκευή σταθμούς «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», όπου τα εργοτάξια είναι σε πλήρη ανάπτυξη.

 

Το Δεκέμβριο θα γίνει η δημοπράτηση τού πρώτου τμήματος της Γραμμής 4 του Μετρό από το Αλσος Βεΐκου έως το Γουδή με τον προϋπολογισμό της να ανέρχεται στα 1,25 δισ. ευρώ. Οι στάσεις που θα βρίσκονται στη συγκεκριμένη γραμμή είναι Αλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Νηαρ Ηστ, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή. 14 νέοι σταθμοί, 13 σήραγγες και 220.00 πολίτες που θα εξυπηρετούνται καθημερινά.
 

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης χαρακτήρισε το έργο ιδιαίτερα απαιτητικό και επισήμανε πως κατασκευάζεται με ελληνική επίβλεψη και τεχνογνωσία και εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό.