Οι μετανάστες περιγράφουν σκηνές φρίκης: Λένε ότι απελπισμένοι, άρχισαν να «σφάζουν» ο ένας τον άλλο για να αποκτήσουν πρόσβαση στα τρόφιμα που μειώνονταν συνεχώς. 
 

Ανεπιθύμητοι στην Ταϊλάνδη

 
Οι αιματηρές σκηνές εκτυλίχτηκαν πάνω στο υπερφορτωμένο πλοίο που εγκαταλείφθηκε την περασμένη εβδομάδα από το πλήρωμά του και ενώ οι αρχές της Ταϊλάνδης αρνούνταν να τους προσφέρουν καταφύγιο.
 
Οι μετανάστες περιλαμβάνονται στους σχεδόν 3.000 πολίτες του Μπανγκλαντές και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας Ροχίνγκια της Βιρμανίας, οι οποίοι αποβιβάστηκαν τις τελευταίες μέρες στις ακτές της νοτιοανατολικής Ασίας μετά τη σκλήρυνση της πολιτικής της Ταϊλάνδης έναντι των διακινητών.
 
Εξαντλημένοι επιζώντες, το σώμα των οποίων είναι συχνά γεμάτο μώλωπες και κοψίματα, αφηγήθηκαν τη δοκιμασία τους στους προσφυγικούς καταυλισμούς της επαρχίας Άτσεχ, στη βορειοδυτική Ινδονησία, όπου βρήκαν καταφύγιο.
 
Πολλοί από τους ανθρώπους που επέβαιναν στο σκάφος δολοφονήθηκαν με ματσέτα, άλλοι έπεσαν στη θάλασσα για να ξεφύγουν από τη σφαγή, ενώ όσοι επέζησαν περισυλλέχθηκαν από ψαράδες που τους μετέφεραν στην ακτή. Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται ότι η μία επιτέθηκε στην άλλη.